Babuškin kovček

Babuškin kovček - Mirana Likar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mirana Likar
DIMENZIJA
10,56 MB
IME DATOTEKE
Babuškin kovček.pdf
ISBN
4117018709913

OPIS

Štiri generacije, štiri ženske, štiri zgodbe v petih delih. Družinska saga zajame intimni in zgodovinski lok skoraj celega zadnjega stoletja, v katerem se dediščina dobrega in slabega kot živa materija, ki ima praizvore, prenaša iz roda v rod in preoblikuje skozi čas. Katere poteze neprilagojene Magdalene odkrijemo v njeni hčeri Bibi, ki je v najstniških letih odšla od doma in se vrnila šele, ko je bila mama na smrtni postelji? In kateri obraz najstarejše, Sofije, ki je po svojih najboljših močeh prebrodila drugo svetovno vojno, lahko uzremo v najmlajši, študentki prava Miji? Bi morali njihove zgodbe brati kronološko, da bi prišli na sled Zgodbi/Zgodovini, ki se kot podtekst izpisuje v toku bolj ali manj naključnih dogodkov? Ali torej različno zaporedje zgodb osvetli različne podobe življenja? Ali pa podobe živijo le v Bibi, ki razlomljena na začetek in konec pripovedi vse oklepa, kakor bi morda lahko razumeli pisateljičino zapovrstje? In ne nazadnje: so štiri generacije dovolj, da se osvobodimo prtljage nerazrešenih konfliktov, ali pa frustracije ne izginejo, temveč zgolj spremenijo svoje naličje?Bralcu je prepuščeno, da Babuškin kovček sestavi po lastnem navdihu in ustvari svoje videnje zgodbe.

Lahko začnete s katerimkoli imenom, z Bibo, Mijo, Sofijo, Magdaleno. Babuškin kovček Mirana Likar bo predstavila svoj novi roman o štirih generacijah, štirih ženskah, štirih zgodbah v petih delih. Družinska saga zajame intimni in zgodovinski lok skoraj celega zadnjega stoletja, v katerem se dediščina dobrega in slabega kot živa materija prenaša iz roda v rod in preoblikuje skozi čas. Recenzija knjige: Ženske kot nosilke zgodovinskega dogajanja Babnik Gabriela.

Arhiv. December 2020 (1) November 2020 (4) Oktober 2020 (140) September 2020 (86) Avgust 2020 (35) Julij 2020 (20) Junij 2020 (37) Maj 2020 (3) April 2020 (4) ... BABUŠKIN KOVČEK Mirana Likar.

POVEZANE KNJIGE