Zgodbe, basni, utrinki

Zgodbe, basni, utrinki - Augusto Monterroso | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Augusto Monterroso
DIMENZIJA
10,84 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe, basni, utrinki.pdf
ISBN
9690245534193

OPIS

Če se seveda ti davki porabljajo za pametne stvari. Ne pa za dokapitalizacijo NLB.« Domnevni kralj steroidov Mihael Karner odgovarja na vprašanje Financ, ali se mu ne z... Prejela jo je za izbor poezije Drugo nebo Maria Benedettija in kratko prozo Augusta Monterrosa z naslovom Zgodbe, basni, utrinki.

Z brezplačnimi e-obvestili vas obveščamo o novostih in dogodkih s področja ohranjanja in varstva kulturne dediščine, o splošnih informacija povezanih z zakonodajo, razpisi, aktualnih razstavah in publikacijah kot tudi o domačih in mednarodnih projektih povezanih z našo kulturno dediščino. Aleš Mustar: Srednja leta Augusto Monterroso: Zgodbe, basni, utrinki Borut Korun: Zadnji inkovski zaklad Siegfried Kracauer: Filmska čitanka Recenzije so napisali Petra Koršič, Gregor Podlogar, Katarina Mahnič in Denis Valič. Zgodbe, basni, utrinki Augusto Monterroso je bil gvatemalski mojster kratke zgodbe, a ne samo gvatemalski, Monterroso je bil mojster kratke zgodbe nasploh, podobno kot Carver, s to razliko, da je Monterrosova proza bistveno bolj prežeta z liriko in humorjem, za povrh vsega... V oddaji S knjižnega trga bomo najprej ocenili pesniško knjigo Aleša Mustarja Srednja leta, nato pa se bomo posvetili še kratki prozi Augusta Monterrosa Zgodbe, basni, utrinki, […] »Lepo pozdravljeni tukaj v Mariboru! Zunaj sije sonce, vi ne bi bili tukaj, če ne bi sonca venomer videli, tudi takrat, ko ste - tako kot rečemo na Štajerskem - v dreku, ne.... Zgodbe naj imajo naslov, da jih bomo lažje uvrstili. Podpis je zaželen, ni pa potreben.

POVEZANE KNJIGE