V objemu poti

V objemu poti - Rado Sluga | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rado Sluga
DIMENZIJA
10,12 MB
IME DATOTEKE
V objemu poti.pdf
ISBN
5340409140529

OPIS

Prvenec Rada Sluge Tek pred bikom razkriva mnoga popotovanja, mnoge dežele, a ob novostih, ki jih širom sveta odkriva, se prvoosebni pripovedovalec, velikokrat z diskurzom drugoosebnega, kar besedilu podeljuje splošnost oziroma vključenost bralca v pripoved, venomer vrača v preverjanje lastne življenjske poti, k dogodkom in osebam, k avtobiografskim drobcem, ki so ključno zaznamovali njegovo otroštvo, temelj njegovih življenjskih radosti in bolečin, pa tudi k dogodkom in osebam, ki žarijo iz njegovih zrelih dni. Avtobiografske retrospektive so v besedilu pisane v kurzivi.

In na poti do teh sprememb jih lahko podpreta mrzla voda in pravilno dihanje. Pri ledeni kopeli ne gre le za kopanje v hladni vodi in potem velik ponos, kaj mi je uspelo." v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava izdelali projektno nalogo z naslovom Učna pot v objemu polzelskih gričev.

Dostikrat sem imel »razlog«, da uteho poiščem v meni najlažji poti, pa tega nisem storil. Tudi zadnje leto, ko se zaradi pandemije nisem smel družiti, sem našel način, da so bilo moji dnevi polni.

POVEZANE KNJIGE