Narobe svet in druge pesmi za mladino

Narobe svet in druge pesmi za mladino - Alojz Gradnik | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alojz Gradnik
DIMENZIJA
11,33 MB
IME DATOTEKE
Narobe svet in druge pesmi za mladino.pdf
ISBN
8539196415196

OPIS

Knjiga Alojza Gradnika Narobe svet je mednajstarejšimi v naši šolski knjižnici, izšla je namreč davnega leta 1953. V tem dolgem času je večkrat odhajala v šolskim torbah na domove učencev in prehajala iz roke v roko, da so listi potemneli in se je rumena platnica obrabila. Knjiga je bila naša zvesta spremljevalka na vseh šolskih prireditvah, ko smo z veseljem zapeli in recitirali Gradnikove verze. Za nas je postala tako pomembna, da smo tudi sami hoteli stopiti na njene strani in postati del pesmi. Gradnikove verze smo prenesli v barve in pesniške like upodobili v slikah. Tako se muha v vijolični obleki suka, krtek iz krtine svoj rožnati smrček rine, vsak iz svojega griča gledata se pastir in pastirica, naj živi še Mojškra Mara, lepa je in nasmejana, z rumenim soncem obsijana.S prepletanjem verzov in slik je nastala nova izdaja knjige Narobe svet, ki je tu pred vami. V knjigi so ponatisnjena vsa besedila iz prve knjige, vključili smo še pesem Sveta Neža trosi bisere, ki jo je pesnik iz Medane v tridesetih letih prejšnjega stoletja posvetil sinu Sergeju Gradniku. Knjiga je namenjena mladim bralcem, radovednim otrokom in igrivim odraslim. S sprehodom po Gradnikovih verzih bralec spozna način življenja naših pranon in pranonotov, preizkusi bistrost svojega uma z reševanjem ugank in začuti, da se v narobe svetu skriva zaklad domišljije. Srčna hvala vsem, ki so pripomogli k izidu knjige.

Zaenkrat še ni nobenih ocen. Bodi prvi ocenjevalec "ALOJZ GRADNIK: NAROBE SVET" Prekliči odgovor. Narobe svet Morda je bil nedeljski referendum res nezakonit, bil pa je legitimen.

narobe svet, v katerem so stvari postavljene na glavo, npr.: »če ribiča ujame riba, če juha kuharico skuha, če pajku vrat zadrgne muha«, ki pa hkrati drami otroško domišljijo. Narobe svet in druge pesmi za mladino Narobe svet je edina Gradnikova pesniška zbirka za otroke, ki je prvič izšla leta 1953 pri Mladinski knjigi. Originalne pesmi Gradnika so učenci OŠ Alojza Gradnika z Repentabra v šolskem letu 2015/16 in 2016/17 na novo ilustrirali pod mentorstvom učiteljice Barbare Boneta, z upodabljanjem pesniških ... Območni odbor Nove Slovenske zaveze Rovte je prejšnjo nedeljo, 26.

POVEZANE KNJIGE