Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area

Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,85 MB
IME DATOTEKE
Hodili so jih poslušat. Pesniško izročilo kamniškega področja = They Went to Hear Them Sing. Song Traditions of the Kamnik Area.pdf
ISBN
1102448709831

OPIS

Zgoščenka Hodili so jih poslušat prinaša petintrideset dokumentarnih zvočnih posnetkov s kamniškega območja. Spremljanje zvočnih svetov tega prostora vse do današnjega dne, ki se vsebinsko navezuje na znanstveno monografijo Na poti v Kamnik Marije Klobčar, razkriva nekatere doslej neopažene podobe pesemskega bogastva in omogoča globlje razumevanje starejšega pesemskega gradiva, posnetega predvsem v Tuhinjski dolini in v območju pod Grintovci. Skozi predstavljeno pesemsko izročilo se z odsevi vsakdanjega življenja izrisujejo notranja raznolikost območja, zgodovinske posebnosti, družbeno nasprotje med Kamnikom in okolico, nekatere poklicne pripadnosti in šege, hkrati pa tudi sodobni odnos do izročila. Ti pomeni so pojasnjeni v spremljajoči publikaciji, ki z uvodnim besedilom Marije Klobčar, s pojasnili posamičnih pesmi v slovenskem in angleškem jeziku in s fotografijami dopolnjuje pesemski niz.

Novice; Intervju; Kultura; Gospodarstvo; Politika; Mladi; Zgodovina; Domov Šport Kamniški tekmovalci ponovno uspešni Njihova glavna dejavnost so nagrobniki, ki si jih lahko ogledate tukaj. Mravlja poskrbi tako za kopalniške kot za kuhinjske pulte ter notranje in zunanje stopnice.

Song Traditions of the Kamnik Area. V Medobčinskem muzeju Kamnik so pred dnevi predstavili zgoščenko pesemskega izročila kamniškega območja z naslovom Hodili so jih poslušat, ki se vsebinsko zavezuje na lani izdano monografijo dr. Marjance Klobčar Na poti v Kamnik. imenovana »Hodili so jih poslušat«, ki je izšla januarja 2017.

POVEZANE KNJIGE