Brazgotine

Brazgotine - Claudio Magris | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Claudio Magris
DIMENZIJA
3,60 MB
IME DATOTEKE
Brazgotine.pdf
ISBN
4703455313149

OPIS

Neimenovani junak žrtvuje svoje življenje obsesiji: uresničitvi Muzeja vojne za vzpostavitev miru. Zato strastno zbira vsakovrstno orožje – puščice, loke, bojne sekire, mesojede rastline, pa tudi podmornice, oklepnike, topove, raketomete. Zbrano staro železje iz vseh vojn pripoveduje zgodbe tistih, ki so z njim odhajali v smrt ali jo povzročali v različnih krajih in časih, od nenavadnega junaka Schimka do Čerwuiša, Indijanca Čamakoka, ki so ga v Kafkovih letih pripeljali v Prago, pa vse do črnke s plemiškim nazivom Luise de Navarrete. Sredi prekipevajočega blodnjaka zgodb stoji tržaška Rižarna pri Sv. Soboti, dolga leta zamolčano koncentracijsko taborišče s krematorijem v Italiji. Strastni zbiralec začne prepisovati grafite z imeni ovaduhov, izdajalcev in krvnikov, ki so jih jetniki pustili na zidovih taborišča smrti. A njegovi dnevniki skrivnostno izginejo z njim vred. V romanu nastopa tudi Luisa, hči Judinje in afroameriškega vojaka: njej zaupajo načrt za ureditev Muzeja. Skozi mozaično zarisane usode, ki se stekajo v silovit in presunljiv epos, izpričuje Claudio Magris večno in vselej novo resnico o izdajstvu, krivdi, ljubezni in sovraštvu ter svojo vero v moč posameznika.

Keloidni - trši del brazgotine lahko izstopi nad nivo kože. Remescar, silikonsko mazilo za brazgotine (5,4 g) Zmanjšuje vidnost starih in novih brazgotin. Priročno silikonsko mazilo sprošča prozoren in tanek silikonski film, ki ustvarja idealno zaščito za celjenje brazgotin, ki so posledica kirurških posegov, opeklin, poškodb, aken in strij ter ohranja naravno vlažnost kože. Atrofične brazgotine: pri tem tipu se brazgotina nahaja pod nivojem kože in je omejena na mesto poškodbe.

Obliž zamenjajte tudi, če se umaže ali če ni dovolj trdno prilepljen. Brazgotine so vselej grše, bolj debele in široke, kadar je smer njihovega poteka drugačna od smeri poteka naravnih kožnih gub. Otroci in mladostniki imajo bolj napeto kožo in brazgotina je izpostavljena večjim silam kot pri starostnikih z uvelo kožo.

POVEZANE KNJIGE