Vesolje zgodb

Vesolje zgodb - Sašo Dolenc | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sašo Dolenc
DIMENZIJA
12,26 MB
IME DATOTEKE
Vesolje zgodb.pdf
ISBN
9321662337342

OPIS

»Danes je še kako pomembno, da mislimo z lastno glavo in ne nasedemo vsaki trditvi, na katero naletimo. Po eni strani nas bombardirajo z informacijami, tudi lažnivimi, po drugi pa se ni bilo nikoli lažje podučiti, kaj je res in kaj ne. Knjiga Vesolje zgodb – eseji o znanosti nam pomaga oblikovati lastno mnenje o svetu, ki temelji na zbiranju in vrednotenju informacij, učenju in grajenju zdravih argumentov. To je pot, ki nam omogoča, da se znamo v življenju dobro odločati, zraven pa neverjetno uživamo, saj vidimo dogodkom in informacijam pod kožo, jih torej razumemo. Pravilnega odločanja in razumevanja brez informacij ni. Sašo Dolenc navaja rezultate številnih raziskav, ki jih v knjigi odlično povzema in umešča v širšo sliko. Področja so raznolika, kar je privilegij, ki ga lahko uporabi avtor s tako široko razgledanostjo in izkušnjami v razumljivem razlaganju sicer zapletenih pojavov.« Tomaž Zwitter

Večina izmišljenih svetov v leposlovnih delih je podobnih našemu, posebej v fantazijskih ali znanstvenofantastičnih delih pa lahko vključujejo drugačne fizikalne zakone (npr. možnost potovanja hitreje ... Predstavitev knjigehttp://www.kvarkadabra.net/izdelek/vesolje-zgodb/ Fizično Vesolje je definirano kot ves prostor in čas (s skupnim imenom prostor-čas) in njuno vsebino.

Vedno nove zgodbe že več kot desetletje nastajajo kot odziv na ... Zanimivosti nočnega neba, vnet opazovalec nočnega neba Vinko V prvem pomladnem mesecu prihaja na valove radia Ognjišče v petek, 5. marca 2021 ob 17.00 h, oddaja Zanimivosti nočnega neba. Vesolje zgodb : eseji o znanosti.

POVEZANE KNJIGE