Starec in jaz

Starec in jaz - Sarival Sosič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sarival Sosič
DIMENZIJA
9,45 MB
IME DATOTEKE
Starec in jaz.pdf
ISBN
8555440944375

OPIS

Roman govori o odraščanju fanta v enem od manjših provincialnih mestec, glavni junak in prvoosebni govorec se po nekaj desetletjih spominja, kako ga je »starec«, profesor glasbe na treh različnih gimnazijah in komponist, predvsem pa samorastnik in izjemen, nenavaden človek, z neobičajnimi pedagoškimi prijemi v nekaj mesecih naučil glasbene teorije, igranja na klavir in petja, skratka, »muziciranja« do te mere, da je prej izgubljeni fant brez prihodnosti opravil izpit na pedagoški glasbeni akademiji in začel študirati glasbo. A še pomembneje od tega: po besedah prvoosebnega pripovedovalca ga je starec pripravil na spopad z življenjem, ga neizbrisno zaznamoval in človeško podprl prav v točkah, kjer je fant občutil svoj »manko«, predvsem pa ga odprl za izkušnjo, da je prav v trenutkih največjega dvoma in nemoči potrebno vztrajanje brez spraševanja po smislu, brez prizanašanja sebi in drugim. (iz spremne besede)

Read reviews from world's largest community for readers. Roman govori o odraščanju fanta v enem od manjših provincialnih mestec, glav... Starec in jaz.

Zgodba govori o vzgibih dveh povsem različnih likov, mladeniča na pragu odraščanja in izjemnega ... Klasična zgodba učenca in učitelja je v romanu Starec in jaz napisana na prefinjen način, bralca spomni, da obstajajo tudi v njegovem življenju ljudje, ki bi jim lahko v nekem trenutku življenja dal naziv mentorja. Dogodki.

POVEZANE KNJIGE