Naključni trk

Naključni trk - Ivanka Klopčič Casar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivanka Klopčič Casar
DIMENZIJA
3,56 MB
IME DATOTEKE
Naključni trk.pdf
ISBN
5450373308200

OPIS

Protagonista, Prekmurca z različnimi zgodbami in usodami, se naključno srečata, ta slučaj pa prerase v poglobljeno prijateljstvo in morda še kaj več. V ljubezensko zgodbo pa je avtorica vpletla tudi čudovite opise prekmurske krajine, aktualne teme, kot so izseljevanje, odnos do domače zemlje, dedovanje, spreminjanje jezika in kaj je tisto, kar človeka v zrelih letih vleče domov. Ali ima zgodba med Jelko in Emilom srečen konec, ni enostavno vprašanje, prav gotovo pa obema odpre nove horizonte.

Charcot je tudi histerijo - tako kot na primer multiplo sklerozo in Parkinsonovo bolezen - definiral kot (dedno) nevrološko motnjo. Tako jo je jasno razločil od duševnih bolezni in ji, kar je še pomembneje, odvzel ženski predznak, saj je izvor bolezni lociral v »brezspolne« možgane. Nekaj odlomkov iz njenih knjig je prebrala Nevenka Emri, a pogovor z gostjo je vodila Ivanka Klopčič Casar, sociologinja in pisateljica (kratka proza: 2008 - Tretji polčas; 2010 - Popotni okruški; 2012 - Krhkost dvojine; 2012 - Kratke zgodbe; roman 2017 - Naključni trk). Osnovno šolo je končala v Bogojini, Srednjo ekonomsko šolo pa v Murski Soboti.

Gornja Radgona, Gornja Radgona, Radgona Gornja Radgona, 14 Naključni trk Literarni večer z avtorico knjige Ivanko Klopčič asar, Gornja Radgona Javni zavod Knjižnica Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona 7 4. in 5.

POVEZANE KNJIGE