Rdečelaska

Rdečelaska - Orhan Pamuk | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Orhan Pamuk
DIMENZIJA
11,99 MB
IME DATOTEKE
Rdečelaska.pdf
ISBN
7720299052809

OPIS

Vstopimo v Istanbul sredi osemdesetih let minulega stoletja. Mahmut in njegov vajenec se poslužujeta starodavne metode izkopavanja vodnjakov. V nečloveške napore primorana dvojica razgrne osupljiv niz zgodb in podob – pisateljeva tankočutnost nas zapelje v premislek o očetih in sinovih, avtoritarnosti in individualizmu, državi in svobodomiselnosti, o prebranem in o občutenem, videnem. Izvorna pripoved, oprta na izpričano dejanje umora, ki se je zgodilo tri desetletja tega, se pretrga, da bi se znova sestavila v meditacijo o podstati civiliziranega sveta ... Potem ko pisatelj inteligentno spoji dvojico mitologij – Sofoklesa s Kraljem Ojdipom ter perzijskega pesnika Ferdowsija s tragedijo o Rostamu in Sohramu.

M. T., foto: Lidija Mataja kraja tatvina denarnica Prušnikova ulica Ljubljana rdečelaska Priporočamo.

Roman nas najprej povede v bližino Istanbula, kjer šestnajstlet. Rdečelaska | Dnevnik ... s »Torej si odraščal brez očeta,« je rekla Rdečelaska.

POVEZANE KNJIGE