Martin Luter

Martin Luter - Volker Leppin | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Volker Leppin
DIMENZIJA
4,74 MB
IME DATOTEKE
Martin Luter.pdf
ISBN
8469302612496

OPIS

Ta hip najboljša Lutrova biografija!31. oktobra 1517 je Martin Luter na vrata cerkve v Wittenbergu pribil liste s petindevetdesetimi tezami o moči odpustkov, s čimer je spodbijal del tedanje doktrine o odpustkih za mrtve v vicah (ni pa še obsojal drugih slabosti tedanje Cerkve). S tem dejanjem se je v Zahodni Evropi začelo obdobje t. i. reformacije, ki se je iz Nemčije hitro razširila v druge dežele — od Skandinavije pa vse do današnje Slovenije.Pričujoča Lutrova biografija presega dosedanje po tem, da je avtor pridobil številne podatke o Lutrovi osebnosti, ki jih drugi pisci do zdaj niso upoštevali ali pa jih sploh niso poznali. Martin Luter se tako ob številnih drobnih detajlih iz zasebnega življenja bralcu razkrije kot polna osebnost in ne le kot uporni cerkveni dostojanstvenik, ki je v mnogočem spremenil tok zgodovine in vplival na razvoj sodobne Evrope.

His leadership was fundamental to that movement's success in ending the legal segregation of African Americans in the South and other parts of the United States. Martin Luther - Complete PBS documentary. (Parts 1 & 2)(Quote from Amazon) Martin Luther is born into a world dominated by the Catholic Church.

Mladost. Odraščal je na grofiji v Mansfeldu, kjer je bil ... Martin Luther was a German monk who forever changed Christianity when he nailed his '95 Theses' to a church door in 1517, sparking the Protestant Reformation. Maarten Luther (Duits: Martin Luther) (Eisleben, 10 november 1483 - aldaar, 18 februari 1546) was een Duits protestantse theoloog en reformator.Begonnen als augustijner broeder (1506) die het sacrament van de priesterwijding ontvangen had (1507), ontwikkelde hij zich na zijn benoeming in 1508 tot hoogleraar in de moraaltheologie aan de Universiteit van Wittenberg tot de leidende ... Martin Luther King Jr.

POVEZANE KNJIGE