Haloško petje na tretko

Haloško petje na tretko Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,12 MB
IME DATOTEKE
Haloško petje na tretko.pdf
ISBN
9710106178944

OPIS

Način petja na tretko je znan v različnih delih slovenskega etničnega prostora, vendar pa ta izdaja temelji na gradivu, ki je bilo posneto v Halozah. V prvem delu monografije avtorji Lojzka Merc, Mirko Ramovš in Jasna Vidakovič posredujejo spomine na svoja prva srečanja s petjem na tretko v Halozah. Urša Šivic ta način petja opredeli z etnomuzikološkega vidika, predstavitev pa dopolni z notnimi primeri. Drugi del monografije predstavlja pesmarica s transkripcijami pesmi, zapetih v načinu na tretko. Omenjeno transkribirano gradivo dopolnjuje zgoščenka z istim naslovom, ki strokovnim besedilom in objavljenim pesmim dodaja zvočno plat.

SPETKA! Novih pet dramskih besedil za otroška in mladinska gledališča Za haloško petje je značilno, da pesmi »tečejo« počasi in da zvenijo s polnim in odprtim glasom. Peti navadno začne ene pevka, druge priložijo glasove in se uberejo v triglasju.

Po parih minutah dodamo zelenjavno jušno osnovo, toliko da pokrijemo buče. Kuhamo dobrih 20 do 30 minut. [ DVD IN KNJIGA - HALOŠKO PETJE NA TRETKO ] Lani sta izšli zgoščenka in monografija Haloško petje na tretko avtorice dr.

POVEZANE KNJIGE