Haloško petje na tretko

Haloško petje na tretko Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,72 MB
IME DATOTEKE
Haloško petje na tretko.pdf
ISBN
4874185110784

OPIS

Način petja na tretko je znan v različnih delih slovenskega etničnega prostora, vendar pa ta izdaja temelji na gradivu, ki je bilo posneto v Halozah. V prvem delu monografije avtorji Lojzka Merc, Mirko Ramovš in Jasna Vidakovič posredujejo spomine na svoja prva srečanja s petjem na tretko v Halozah. Urša Šivic ta način petja opredeli z etnomuzikološkega vidika, predstavitev pa dopolni z notnimi primeri. Drugi del monografije predstavlja pesmarica s transkripcijami pesmi, zapetih v načinu na tretko. Omenjeno transkribirano gradivo dopolnjuje zgoščenka z istim naslovom, ki strokovnim besedilom in objavljenim pesmim dodaja zvočno plat.

Jedu iz ruke, maze se kao mačka, potpuno bezopasne za decu. Nimfe su stare dva meseca, bebe.

Kuhamo dobrih 20 do 30 minut. [ DVD IN KNJIGA - HALOŠKO PETJE NA TRETKO ] Lani sta izšli zgoščenka in monografija Haloško petje na tretko avtorice dr. Urše Šivic.

POVEZANE KNJIGE