Slovenija, moja dežela

Slovenija, moja dežela - Darja Kerec, Božo Repe | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darja Kerec, Božo Repe
DIMENZIJA
3,1 MB
IME DATOTEKE
Slovenija, moja dežela.pdf
ISBN
8938306807864

OPIS

Družbena revolucija v osemdesetih letihKnjiga podaja celovito, dokumentirano in slikovno podobo burnih 80. let – uvoda v osamosvojitev Slovenije.Zajema dogajanje od Titove smrti, razpadanja države in alternativnih političnih gibanj do provokativne kulture, majniške deklaracije in plebiscita, glasbo, film, modo in še marsikaj. V ospredju so civilna gibanja, ki so odločilno prispevala k rasti zavesti, da bi se Slovenija lahko osamosvojila. Pri tem je imela močno vlogo tudi akcija Slovenija, moja dežela, po kateri so nas kmalu poznali v vsej Jugoslaviji. K prebujanju zavesti so pomembno prispevali tudi tednik Mladina, razvoj panka, prispevki v Tribuni, delovanje ZSMS, 57. številka Nove revije ...Na koncu knjige je dodana strnjena kronologija pomembnejših dogodkov od 1974 do 1990.

Fm A# D# Cm Lepota dežele je sloves njen, Fm A# D# D#7 njeni ljudje smo njeno ime. G# D# Ponosno ime. Slovenija moja dežela 22.06.2016, 10:15 Robert Božič.

... da moja hči ne bo le Angležinja z eksotično vzhodnoevropsko mamo in močno akcentuirano slovenščino.

POVEZANE KNJIGE