Slovenija, moja dežela

Slovenija, moja dežela - Darja Kerec, Božo Repe | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darja Kerec, Božo Repe
DIMENZIJA
4,55 MB
IME DATOTEKE
Slovenija, moja dežela.pdf
ISBN
6438984000333

OPIS

Družbena revolucija v osemdesetih letihKnjiga podaja celovito, dokumentirano in slikovno podobo burnih 80. let – uvoda v osamosvojitev Slovenije.Zajema dogajanje od Titove smrti, razpadanja države in alternativnih političnih gibanj do provokativne kulture, majniške deklaracije in plebiscita, glasbo, film, modo in še marsikaj. V ospredju so civilna gibanja, ki so odločilno prispevala k rasti zavesti, da bi se Slovenija lahko osamosvojila. Pri tem je imela močno vlogo tudi akcija Slovenija, moja dežela, po kateri so nas kmalu poznali v vsej Jugoslaviji. K prebujanju zavesti so pomembno prispevali tudi tednik Mladina, razvoj panka, prispevki v Tribuni, delovanje ZSMS, 57. številka Nove revije ...Na koncu knjige je dodana strnjena kronologija pomembnejših dogodkov od 1974 do 1990.

1,419 likes · 3 talking about this. Society & Culture Website Mirjana - Mima - Jaušovec je kot prva (in za enkrat edina) slovenska tenisačica (oz.

Imela bo slovenski rojstni list in obiskovala javno, a kljub temu dovolj kvalitetno šolo, kjer je ne bo nihče že vnaprej popredalčkal v "upper, middle, working ali under class". ... Čeprav je bila kampanja Slovenija, moja dežela namenjena promociji turizma, je nehote pripomogla tudi k slovenski osamosvojitvi, pravi Mihael Kline, eden od avtorjev kampanje.

POVEZANE KNJIGE