Nova muzika v New Yorku

Nova muzika v New Yorku - Ičo Vidmar | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ičo Vidmar
DIMENZIJA
9,75 MB
IME DATOTEKE
Nova muzika v New Yorku.pdf
ISBN
6510422082599

OPIS

Priznani slovenskiraziskovalec popularnih godb, dr. Ičo Vidmar v novi knjigi analizira bistvene zgodovinske preobrazbe v družbenih pogojih ustvarjanja nove glasbe v New Yorku od 70. let prejšnjega stoletja dalje v povezavi s procesi ekonomske in politične preobrazbe ameriške kulturne prestolnice v neoliberalno globalno mesto.

New York je bil od sedemdesetih let dalje eno svetovnih središč glasbene inovacije - kraj produkcije nove muzike na nekomercialnih robovih. Ičo Vidmar, Nova muzika v New Yorku. Neodvisni glasbeniki in pravica do mesta.

let prejšnjega stoletja dalje v ... Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme.

POVEZANE KNJIGE