Hrumenje časa

Hrumenje časa - Julian Barnes | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Julian Barnes
DIMENZIJA
11,68 MB
IME DATOTEKE
Hrumenje časa.pdf
ISBN
3881383423002

OPIS

Kaj bi lahko zoperstavili hrumenju časa? Le glasbo, ki je znotraj nas – glasbo naše biti – , ki jo nekateri preobrazijo v resnično glasbo. Ki se skozi desetletja – če je dovolj močna, iskrena in čista, da odplavi hrumenje časa – spremeni v šepet zgodovine.Julian Barnes (1946) je po Smislu konca, za katerega je prejel Bookerjevo nagrado, napisal še eno zgoščeno mojstrovino in v njej poustvaril zgodbo skladatelja Dmitrija Šostakoviča, ki je z genialnimi simfonijami in godalnimi kvarteti ozvočil 20. stoletje, njegovo življenje pa je neprestano nihalo med slavo in nemilostjo.Kljub temu to ni običajen biografski roman, temveč predvsem univerzalna zgodba o odnosu med umetnostjo in oblastjo, umetnostjo in ideologijo, umetnostjo in umetnikom …

Kot pravi Barnes, je bila "strahopetnost edina stalnica v Šoštakovičevem življenju". Po vseh letih poniževanj in psihološke agresije, ko je v tridesetih letih vsako noč prespal na hodniku pred dvigalom, da bi družini prihranil "spektakel aretacije", ko so ga partijski veljaki ... Bookerjev nagrajenec Julian Barnes se v romanu Hrumenje časa loteva ključnih dogodkov v življenju slavnega ruskega glasbenika Dmitrija Šoštakoviča.

Ki se skozi desetletja - če je dovolj močna, iskrena in čista, da odplavi hrumenje časa - spremeni v šepet zgodovine. Julian Barnes (1946) je po Smislu konca, za katerega je prejel Bookerjevo nagrado, napisal &scar... Julian Barnes: Hrumenje časa Mladinska knjiga, Ljubljana 2017, prevod: Vasja Bratina, 24,94 € Često nagrajevani in slavljeni angleški pisatelj je napisal roman o Dmitriju Šostakoviču (1906-1975). V delu Hrumenje časa je oživil bogato življenjsko zgodbo velikega skladatelja 20.

POVEZANE KNJIGE