Parenzana

Parenzana - Janko Ferk | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janko Ferk
DIMENZIJA
12,79 MB
IME DATOTEKE
Parenzana.pdf
ISBN
7226087482583

OPIS

Parenzana, Porečanka ali Istranka je le nekaj imen nekdanje ozkotirne železnice, ki je med letoma 1902 in 1935 delovala med Trstom in Porečem.Leta 2008 so to razgibano, 123 km dolgo traso obnovili in predali v uporabo kolesarjem in pohodnikom. S tem smo dobili eno izmed najatraktivnejših kolesarskih poti v Evropi, ki jo odlikuje izjemna zgodba in osupljivo lepa pokrajina. Kolesarjenje mimo starih železniških postaj, skozi tunele in preko viaduktov je le pika na i te obiska vredne poti.Parenzano, ki vodi skozi Italijo, Slovenijo in Hrvaško, je prekolesaril in popisal dr. Janko Ferk iz Celovca. Kot odličen poznavalec in proučevalec habsburške monarhije je natančnemu kolesarskemu opisu poti dodal tudi bogat zgodovinski oris gradnje in dogajanj okoli slovite istrske proge.Same ture se je mogoče lotiti tudi športno in jo prevoziti v enem zamahu, a Istra, slikovitost njenih vasi in kamnitih mest, preplet treh kultur, bližina morja in mediteranska pokrajina kar vabijo na večdnevno kolesarsko popotovanje.Knjiga je bogato opremljena s fotografijami in arhivskimi posnetki stare proge in krajev okoli nje.Prvovrstna družinska izletniška kolesarska destinacija!

Vodi po nekdanji ozkotirni ţelezniški progi, katere tiri so v širino merili le 76 centimetrov. Okrog 34 let je povezovala 123 Za lažje odločanje o izbiri najustreznejšega predloga so na voljo karakteristike poti po posameznih dnevih, brezplačna GPS sled poti, višinski graf, ocenjena težavnost in ostale pomembne podrobnosti. Ozkotirna železniška proga Parenzana (tudi Porečanka oz.

Learn how to create your own. Parenzana ali Porečanka poteka od trsta do Poreča. Kje boste začeli, je čisto odvisno od vaših želja.

POVEZANE KNJIGE