Neoliberalna kultura

Neoliberalna kultura - Jim McGuigan | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jim McGuigan
DIMENZIJA
6,8 MB
IME DATOTEKE
Neoliberalna kultura.pdf
ISBN
3926353162624

OPIS

S transdisciplinarnim pristopom, ki se opira na kulturni materializem Raymonda Williamsa in opažanja Ulricha Becka, Michela Foucaulta, Maxa Webra in Pierra Bourdieuja, nam McGuigan izriše podobo tipične neoliberalne strukture občutka, zahrbtnega kul leska sistema, ki si prisvaja nezadovoljstvo in uporništvo ter s tem nevtralizira kritično opozicijo, sistema, v katerem dominira tehnološki determinizem in kjer se obvezna individualizacija mladih ujema s prekarnostjo, kul kulturo in osebno negotovostjo.Nujno branje za vse, ki niso ravnodušni, predvsem pa za slovenske kulturnike in politike pred vsakršno resno razpravo o novem kulturnem modelu.Avtor: Jim McGuigan je raziskovalec, upokojeni univerzitetni profesor kulturne analize, pisatelj in umetnik. V preteklosti je delal za Arts Council Velike Britanije in bil urednik v oddelku za televizijske drame na BBC-ju.

Konzorcijski portal COBISS+ Druge baze podatkov. COLIB.SI - podatki o slovenskih knjižnicah CONOR.SI - normativna datoteka osebnih in korporativnih ... Neoliberalna kultura; Neoliberal culture.

Naslov izvirnika: Neoliberal Culture Prevod: Boštjan Kmetec Urednica: Emica Antončič Grafična podoba zbirke: Matjaž Wenzel - MILIMETER ISBN: 978-961-220-111-1 Format 13,4 x 20,2 cm, črno-beli tisk, broširano, 282 str. O tem je pisal pred tremi desetletji in več, ko je preučeval biopolitike. Danes so njegove besede resničnejše, kot so bile takrat, kajti neoliberalna kultura se je že zdavnaj sama od sebe zavlekla v vse pore vsakdanjega življenja, zato je tudi vse več ljudi spontano prepričanih, da jim je preprosto usojena. Neoliberalna kultura je knjiga o ideoloških in kulturnih vidikih neoliberalne civilizac...

POVEZANE KNJIGE