Mesečniki

Mesečniki - Christopher Clark | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Christopher Clark
DIMENZIJA
12,31 MB
IME DATOTEKE
Mesečniki.pdf
ISBN
2389326002398

OPIS

Knjiga o času, ki je napovedoval vsesplošen spopad evropskih nacij in konec starega sveta …V času, ko svet 21. stoletja po napadu na newyorška Dvojčka dosti bolj spominja na čas pred izbruhom prve svetovne vojne kot pa na večino 20. stoletja, ponuja knjiga Christopherja Clarka bralcu številna izhodišča za premislek o naši preteklosti in sedanjosti. Detajlna analiza geopolitičnega stanja v Evropi ter ključnih dogodkov in odzivov vodilnih politikov velesil se osredotoča bolj na to, kako je prišlo do prve svetovne vojne (prepotenca, ignoranca, naivnost, nekompetentnost, kravje kupčije ipd. politikov in vladarjev) kot pa na vprašanje zakaj. Knjiga je za slovenskega bralca še toliko bolj zanimiva, ker veliko pozornost posveča razmeram na Balkanu, ki jih nihče ni znal realno oceniti, in balkanskemu »Piemontu« – Kraljevini Srbiji. Predgovor k slovenski izdaji izpod peresa dr. Boža Repeta pa osvetljuje položaj Slovencev, ki so po vojni na strani poražene Avstro-Ogrske za več kot 25 let izgubili tretjino nacionalnega ozemlja skupaj s tamkajšnjim prebivalstvom – Primorci.

stoletja po napadu na newyorška Dvojčka dosti bolj spominja na čas pred izbruhom prve svetovne vojne kot pa na večino 20. stoletja, ponuja knjiga Christopherja Clarka bralcu številna izhodišča za premislek o naši preteklosti in sedanjosti. Mesečniki so za slovenskega bralca - temu je bila pravica do razumevanja prve svetovne vojne odvzeta tako rekoč do osamosvojitve, saj je bila Slovenija kot del avstro-ogrske monarhije med letoma 1914 in 1918 na »napačni strani fronte« - še posebej zanimivi v številnih poglavjih, kjer je poudarek na dogajanju na Balkanu, nevralgični ... MESEČNIKI, Kako je Evropa leta 1914 zabredla v I.

V času, ko svet 21. stoletja po napadu na newyorška Dvojčka dosti bolj spominja na čas pred izbruhom prve svetovne vojne kot pa na večino 20.

POVEZANE KNJIGE