Zamejska Koroška

Zamejska Koroška - Andrej Bandelj, Jože Mihelič, Jernej Zupančič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Andrej Bandelj, Jože Mihelič, Jernej Zupančič
Zamejska Koroška.pdf
3925845242039

V vodniku je predstavljenih devet ekskurzij s severozahodnega dela slovenskega zamejskega prostora. Razvrščene so v obratni smeri urinega kazalca. Šest (Ziljska dolina, Beljak z okoliškimi jezeri, Karavanke in Rož, Celovec in Gosposvetsko polje, južna pobočja Svinške planine in Velikovško čezdravje, Podjuna) jih v sodobnosti še lahko obravnavamo kot narodnostno mešana območja, dve območji (Labotska dolina, zgodovinski kraji severne Koroške) sta zaradi germanizacije ta status izgubili, območje pogorja Nockberge pa je že dolgo onstran severnega roba slovenskega narodnostnega ozemlja. Celotno območje avstrijske zvezne dežele Koroške se ponaša z bogato naravno, zgodovinsko in kulturno dediščino. Prežeto je z izrazitimi naravnimi lepotami, med katerimi lahko izpostavimo gore in jezera, pa tudi kulturnozgodovinskimi, kamor lahko uvrstimo privlačna stara mestna jedra, prvovrstno cerkveno dediščino ter slikovite, praviloma zelo dobro ohranjene gradove in skrbno vzdrževane grajske razvaline. Glavni sezoni sta pozimi, ko zaživijo prostrana smučišča, in poleti, ko se turisti preusmerijo k obalam tamkajšnjih, za avstrijske razmere zelo toplih jezer.

planinski izlet Pohorje Slap Šumnik 9. ČMRLJ - tekmovanje iz znanja fizike za 1.

Preberite več Koroške Novice, spletni medij koroških dogodkov. Novice iz področja kulture, glasbe, črne kronike, zabave in drugih pomembnejših dogodkov za Koroško regijo. Zamejska Koroška, vodniki Ljubljanskega geografskega društva.