Izgnanstvo

Izgnanstvo - Çiler İlhan | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Çiler İlhan
DIMENZIJA
12,91 MB
IME DATOTEKE
Izgnanstvo.pdf
ISBN
3085410047547

OPIS

Osrednji motiv zbirke kratkih zgodb v petih delih, ki jo nekateri dojemajo tudi kot svojevrstno zgrajen roman, je izgnanstvo – z doma, iz domovine, družbe, telesa ali celo duše. Avtorica je navdih zanjo dobila ob prebiranju časopisnih novic, ki jih običajno le na hitro preletimo, sama pa se je začela poglabljati v grozodejstva, ki se dogajajo povsod in vsak dan, pri čemer so jo najbolj zanimali občutki tako žrtev kot storilcev in posledični razpad jaza.Iz tega raziskovanja so nastale zgodbe, monologi resničnih ali izmišljenih junakov, ki bralca popeljejo v mučno stvarnost umorov iz časti, ameriške okupacije Iraka, družinskega nasilja, samomorov žensk ali uporabe živali za laboratorijske poskuse in v vojaške namene. Kolaž različno dolgih pripovedi omogoča globoke uvide v človeško izkušnjo, trpljenje ljudi in živali ter mnoge odprte rane v sodobni družbi.Zgodbe, ki jih pripovedujejo mrtvi. Zgodba, ki jo pripoveduje Srebrenica. To ni knjiga za boljše počutje. Je knjiga, ki brezbrižnost brcne v obraz.Çiler Ilhan (1972) je študirala mednarodne odnose in politične vede na Univerzi Bogaziçi v Turčiji in hotelirstvo v Švici. Leta 1993 je prejela prestižno nagrado za mlade Yaşar Nabi, leta 2011 pa nagrado EU za književnost za zbirko kratkih zgodb Izgnanstvo (Sürgün, 2010).

Avtorica je navdih zanjo dobila ob prebiranju časopisnih novic, ki jih običajno le na hitro preletimo, sama pa se je začela poglabljati v grozodejstva, ki se dogajajo povsod in vsak dan, pri ... Ljubezen in izgnanstvo je avtobiografsko delo, v katerem nas pisatelj z mešanico resnicoljubnosti, humorja in zastrte ironije vešče vodi do svojih mnogih notranjih bojev ter preko njih k večnim, metafizičnim vprašanjem življenja, smisla, boga … Otroško naivno se sprašuje, 'od kod naravi moč, da nadz. Izgnanstvo, kot je naslov kratkoprozne zbirke turške pisateljice Çiler İlhan, je tudi osrednji, močno povezovalni motiv, ki se je zvečine napajal pri časopisnih novicah, pa tudi lastnih in tujih osebnih zgodbah.Gre za, kot piše, izgnanstvo z doma, iz domovine, družine, družbe, telesa ali duše. Izgnanstvo pomeni biti izgnan iz življenja - na različne načine, ki pa imajo nekaj ... Osrednji motiv zbirke kratkih zgodb v petih delih, ki jo nekateri dojemajo tudi kot svojevrstno zgrajen roman, je izgnanstvo - z doma, izdomovine, družbe, telesa ali celo duše.

Visar Morina). Foto: LIFFe Izgnanstvo, njegov psihološki triler z elementi grozljivke, predstavi Xhaferja, albanskega kemika v nemškem farmacevtskem podjetju, ki se počuti nadlegovanega in izključenega zaradi Otroci Sunderlanda so postavljeni pred izbiro - ali gredo v šolo, kjer jih bo poučeval Angel, ali pa odidejo iz skupnosti in živijo v puščavi. so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč.Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Vojna in izgnanstvo.

POVEZANE KNJIGE