Zgodbe iz Slovaške

Zgodbe iz Slovaške Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
11,95 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz Slovaške.pdf
ISBN
4621926337765

OPIS

Četrt stoletja, od nežne revolucije leta 1989 do današnjega grobega kapitalizma. Antologija zajema kratke zgodbe avtorjev treh generacij - od zlate, ki je nastopila v času t.i. odjuge 60. let, srednje, ki pomeni razcvet te zvrsti, do odličnega mladega rodu, v katerem pednjačijo avtorice. Zaradi specifik razvoja slovaške književnosti v zadnjih petih desetletjih pa ne gre le za izbor največjih mojstrov kratke zgodbe, temveč tudi za izbor najboljših slovaških avtorjev nasploh.Skoraj vsa imena se s svojimi kratkimi zgodbami - z osupljivim slogovno-tematskim razponom, ki zrcali številne družbeno-politične obrate - tu v slovenščini predstavljajo prvič.

Ravno se navadiš na eno pripoved, pa te naslednja spet vrže iz tira. Zgodbe iz Slovaške torej ponujajo širok razpon avtorjev, živečih v različnih družbenih razmerah ter kulturnih in političnih preobratih in imajo za seboj različne literarne izkušnje. Starejša generacija je svoj literarni vrh že dosegla in se umika (nekateri so tudi že umrli), medtem ko doživlja srednja generacija, ki je ostala ... Zgodbe iz Slovaške.

letih, »srednja« generacija, tj. »porevolucijska«, je nastopila v 90-ih letih, »mlada« generacija pa je ... Zgodbe iz naših gozdov: Ris s Slovaške našel dom v naših gozdovih.

POVEZANE KNJIGE