Povej mi po resnici

Povej mi po resnici - Neli K. Filipić | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Neli K. Filipić
DIMENZIJA
12,8 MB
IME DATOTEKE
Povej mi po resnici.pdf
ISBN
3075147929421

OPIS

Aktualna tematika odvisnosti od računalniških iger, odtujenosti v družini, o spletanju pristnih medčloveških vezi in pasteh uporabe sodobnih tehnologij.Roman pripoveduje o Simonu, najstniku, brezupno zataknjenem v blodnjakih virtualnih svetov. In o Evi, ki po naključju vstopi v njegovo življenje. On prihaja iz odtujene, razpadle družine, ona iz negovanega in razumevajočega okolja. Zdi se, da je Simon dvignil roke nad resničnostjo in srečanje z Evo bi morda lahko pripomoglo k temu, da se prebudi iz otopelosti. A to ni tako preprosto. Bosta mlada dva našla pot, ki bo dobra za oba?Večkrat nagrajena in med bralci priljubljena pisateljica Neli K. Filipić je ustvarila zrelo in prepričljivo delo, ki bo brez dvoma pritegnilo mlade bralce. Sodobna pripoved se dotika tem, ki so vedno bolj del življenja današnjih mladostnikov, prepričala pa je tudi žirijo za nagrado modra ptica 2016, ki je rokopis uvrstila med finaliste.

Po mnenju Tomaža Bešterja gre za delo, v katerem se mladi junaki spopadajo z življenjem, ki sem jim postavlja nasproti. Avtorica pa jim jasno pove, da se spopad odvija v njihovi glavi. Povej mi po resnici Glavna tema romana je zasvojenost z virtualnimi svetovi, ki je v sodobnem času vedno večji problem mladih.

Filipić: Povej mi po resnici. Ljubljana: Mladinska knjiga (Zbirka Odisej), 2017.

POVEZANE KNJIGE