Brezvezne rime

Brezvezne rime - Sukumar Ray | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sukumar Ray
DIMENZIJA
10,5 MB
IME DATOTEKE
Brezvezne rime.pdf
ISBN
6660775508167

OPIS

Bengalski pesnik, pisatelj in dramatik Sukumar Ray je eden najvznemirljivejših indijskih ustvarjalcev za otroke in mladino. Čeprav se s svojo literaturo nonsensa uvršča med svetovne klasike, Lewisu Carrolu in Edwardu Learu ob bok, je zahodnjakom skoraj neznan. Več kot devetdeset let po njihovem nastanku smo Brezvezne rime v sijajnem prevodu Milana Dekleve dobili v slovenščini.Skozi rimo in ritem, prek igre besed, pred nami vstajajo muhasti prismuki, nekateri srhljivi v svoji divjosti, drugi sanjavo nemirni, pa čemerni tečneži, ki jim ni para. Kdo si ne bi v živo predstavljal stare sitnobe, ki čepi ob kotlu in preklinja, medtem ko žveči prekuhano vejo? Ali kopice mutantskih živali od kiltona do krilatega leva in kraljeve kokoši? Humor, duhovitost, satira in brezmejna domišljija so atributi Rayevega ustvarjanja, zaradi katerih velja za prvaka indijskega nonsensa.

VAJO NAJ REŠUJEJO TISTI UČENCI, KI ŽE BEREJO. VREDU <= Podobne naloge - Devetka - Opismenjevanje => ... Prikaži košarico Izdelek "Brezvezne rime" je dodan v košarico.

Napisal jih je Sukumar Ray, indijski pesnik, pi-satelj in dramatik, ki je pri nas skoraj neznan, ker ni ray brezvezne rime snoj pesmi za punČke in pobe ŽupanČiČ dela otona ŽupanČiČa ŽupanČiČ izbrana mladinska beseda ŽupanČiČ pesmi uČenci preberejo 5 knjig s seznama (4 prozna dela in 1 pesniŠko zbirko) in jih predstavijo mentorju. iz pesniŠke zbirke si izberejo 2 pesmi, ki se ju nauČijo deklamirati! Brezvezne rime so zbirka pesmi indijskega mojstra Sukumarja Raya, ki jih je tudi sam opremil z izvirnimi ilustracijami.

POVEZANE KNJIGE