Vila Bled

Vila Bled - Katarina Mohar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Katarina Mohar
DIMENZIJA
9,57 MB
IME DATOTEKE
Vila Bled.pdf
ISBN
7980370816072

OPIS

Z velikim parkom obdana Vila Bled na obali jezera je ena najprivlačnejših kulturnih znamenitosti Bleda. Na njenem mestu je nekoč stal počitniški dvorec ugledne avstro-ogrske plemiške rodbine Windischgrätz, kasneje si je jugoslovanska kraljevska dinastija Karađorđević lokacijo izbrala za poletno prebivališče, ki so ga nacisti nameravali spremeniti v hotel, za časa druge Jugoslavije pa je nova oblast tu uredila vladno vilo in eno od rezidenc Josipa Broza - Tita. Zaradi bogate zgodovine sodi kompleks, ki je posebej zanimiv tudi z vidika arhitekturne in likovne umetnosti, med pomembnejše kulturnozgodovinske spomenike na Slovenskem. Avtorica se je posvetila zgodovini stavbe, ki ji v knjižici sledi skozi menjave lastnikov in imen, prenove in družbenopolitične spremembe. Najdlje se ustavi v obdobju neposredno po drugi svetovni vojni, ko je Vila kot Titova poletna rezidenca in prostor državne reprezentance dobila podobo, ki jo je v večji meri ohranila do danes. Posebno pozornost posveča arhitekturi in likovni opremi, pri tem pa se opira na dostopne arhivske vire, znanstveno in strokovno literaturo, periodiko pa tudi na osebna pričevanja posameznikov, ki so oblikovali podobo Vile Bled.

Obdana je s čudovitim parkom in parkiriščem za goste. Vila Bled Hotel offers a panoramic view to its guests. They are equipped with an electric kettle and refrigerators.

Its beautiful garden is perfect for your relaxation, and at the same time offers entertainment. Bled Island. he most recognizable symbol of the lake is the Church of the Mother of God on the Lake with its long and diverse history, however the lush greenery also hides other interesting island buildings, like the bell-tower, church, chaplain's house, provost's house, small hermitage and some mysterious legends. Vila Ula La in Bled is old and traditional Bled villa original constructed in 1936 and also protected under the cultural heritage.

POVEZANE KNJIGE