Portreti sodobne slovenske literature

Portreti sodobne slovenske literature Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
11,26 MB
IME DATOTEKE
Portreti sodobne slovenske literature.pdf
ISBN
2296750590397

OPIS

Monografija Portreti sodobne slovenske literature (1991-2016) je prvi sistematični in dokumentarni pregled sodobne slovenske literature. Predstavlja 143 literatov in literatk, ki so prejeli eno od štirinajstih nagrad za literaturo v samostojni Sloveniji: desetnica, fabula, Glazerjeva, Grumova, Jenkova, kresnik, Levstikova, Prešernova nagrada in nagrada Prešernovega sklada, Rožančeva, večernica, Veronikina, zlatnik poezije, Župančičeva. Zgradba predstavitve vsakega nagrajenca, nagrajenke sloni na orisu književnega opusa, z biobibliografsko predstavitvijo, s citatom iz intervjuja in z navedbo glavnih del po zvrsteh ubesedovanja. Fotografije vseh predstavljenih nagrajencev so avtorsko delo Tihomirja Pinterja, ki že desetletja sodeluje s slovenskimi umetniki. V drugem delu monografije so predstavljene v informativnem dodatku vse glavne slovenske nagrade za literaturo, s seznamom vseh, ki so nagrade prejeli od leta 1947 dalje. Pri vsakem literatu je tudi navedeno njegovo nagrajeno delo, kar je nedvomno prispevek tudi slovenski literarni zgodovini. Z vsebino in dokumentarnimi podatki pa je monografija tudi zelo pomemben izobraževalni priročnik.Avtorska ekipa: Igor Bratož, Nana Čepar, dr. Igor Divjak, Ivan Dobnik, Melita Forstnerič Hajnšek, Jan Grabnar, dr. Dragica Haramija, Peter Kolšek, Slavko Pezdir, Janja Vollmaier Lubej, Denis Škofič, Veronika Šoster, Petra Vidali, Jože Volfand.

Profesorji in dijaki so ob tej priložnosti… Razstava - Portreti sodobne slovenske literature - Srednja poklicna in strokovna šola Zreče on Vimeo Monografija Portreti sodobne slovenske literature (1991-2016) je prvi sistematični in dokumentarni pregled sodobne slovenske literature. Predstavlja 143 literatk in literatov, ki so prejeli eno ... Nedavno izdana monografija Portreti sodobne slovenske literature (Fit media, 2017) je eden prvih sistematičnih razgledov po sodobni leposlovni produkciji skozi sito naših najpomembnejših literarnih nagrad.

März 2017 von 18:00 bis 21:00 UTC+01. Vor über einem Jahr.

POVEZANE KNJIGE