Pokrpajmo žive

Pokrpajmo žive - Maylis de Kerangal | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maylis de Kerangal
DIMENZIJA
3,26 MB
IME DATOTEKE
Pokrpajmo žive.pdf
ISBN
5384667165521

OPIS

Roman Pokrpajmo žive je zaradi svoje tematike izrazito aktualen in kot tak odločno nagovarja (tudi) slovenskega bralca; obravnava namreč etične, filozofske in strokovne dileme, povezane z darovanjem organov. V celoti se odvije v štiriindvajsetih urah: po nenadni smrti devetnajstletnika v prometni nesreči spremljamo zapleteno pot njegovega srca do bodoče prejemnice, zaznamovano z značilnim menjavanjem pripovedne perspektive (skozi oči darovalčevih staršev, kirurga in drugih zdravstvenih delavcev). Roman, tako kot prejšnja dela Kerangalove, odlikuje izbrušen in premišljen slog; pretežno deskriptiven in nesentimentalen, obenem pa razgiban in mojstrsko prilagojen vsakemu posameznemu liku, s čimer avtorica vešče ubesedi tako kolektivni napor kot boleče intimne odločitve vpletenih. Gre za vrhunsko delo, ki je kljub specifičnosti tematike globoko univerzalno, saj se na senzibilen in pronicljiv način loteva občečloveških vprašanj, povezanih s krhkostjo življenja, žalovanjem in upanjem.

*Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Roman Pokrpajmo žive je pripoved o presaditvi mladega srca, ko je vsega konec tu in se vse začne na novo tam, v le 24 urah. Maylis de Kerangal se literarno poda v medicino, na področje eksaktnega izrazja, jasnih protokolov, natančnih formalnosti, brezhibne logistike, znanstvene točnosti in prepotrebne mirnosti, ki je vendar tudi vselej ... Francosko-belgijski film, ki se ukvarja s problematiko darovanja človeških organov. Francoska pisateljica Maylis de Kerangal, rojena leta 1967, je od leta 2000 izdala deset romanov, med katerimi je Pokrpajmo žive (2014) dosegel najintenzivnejši odmev tako pri bralcih kot pri kritiki.

Režija: Katell Quillévéré. Igrajo: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Bouli Lanners.

POVEZANE KNJIGE