Pokrpajmo žive

Pokrpajmo žive - Maylis de Kerangal | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maylis de Kerangal
DIMENZIJA
7,94 MB
IME DATOTEKE
Pokrpajmo žive.pdf
ISBN
7121025514440

OPIS

Roman Pokrpajmo žive je zaradi svoje tematike izrazito aktualen in kot tak odločno nagovarja (tudi) slovenskega bralca; obravnava namreč etične, filozofske in strokovne dileme, povezane z darovanjem organov. V celoti se odvije v štiriindvajsetih urah: po nenadni smrti devetnajstletnika v prometni nesreči spremljamo zapleteno pot njegovega srca do bodoče prejemnice, zaznamovano z značilnim menjavanjem pripovedne perspektive (skozi oči darovalčevih staršev, kirurga in drugih zdravstvenih delavcev). Roman, tako kot prejšnja dela Kerangalove, odlikuje izbrušen in premišljen slog; pretežno deskriptiven in nesentimentalen, obenem pa razgiban in mojstrsko prilagojen vsakemu posameznemu liku, s čimer avtorica vešče ubesedi tako kolektivni napor kot boleče intimne odločitve vpletenih. Gre za vrhunsko delo, ki je kljub specifičnosti tematike globoko univerzalno, saj se na senzibilen in pronicljiv način loteva občečloveških vprašanj, povezanih s krhkostjo življenja, žalovanjem in upanjem.

natis Založništvo in izdelava - Ljubljana : Sanje, 2017 Jezik - slovenski ISBN - 978-961-274-473-1; 978-961-274-474-8 ... Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Pokrpajmo žive.

COLIB.SI - podatki o slovenskih knjižnicah CONOR.SI - normativna datoteka osebnih in korporativnih ... Roman Pokrpajmo žive je zaradi svoje tematike izrazito aktualen in kot tak odločno nago... *Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Roman Pokrpajmo žive je pripoved o presaditvi mladega srca, ko je vsega konec tu in se vse začne na novo tam, v le 24 urah.

POVEZANE KNJIGE