Dnevi Nevade

Dnevi Nevade - Bernardo Atxaga | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bernardo Atxaga
DIMENZIJA
9,35 MB
IME DATOTEKE
Dnevi Nevade.pdf
ISBN
6024863848177

OPIS

Pričujoči roman pripoveduje zgodbo o pisatelju, ki se iz rodne Baskije začasno preseli v Nevado v ZDA. A Dnevi Nevade obenem povedo veliko več. Pripovedujejo tudi zgodbo o trenutkih, v katerih se sedanjost premeša s spomini, podobami in sanjami. Kjer se negostoljubna puščavska pokrajina preplete s horizontom svetlikajočih luči casinojev, kar pisatelja – in bralca – popelje v neke druge, veliko bolj intimne pokrajine.Dnevi Nevade so zgodba, sestavljena iz zgodb, ki nam pokažejo, kako vsaka doživeta izkušnja in vsaka povezava, ki se oblikuje med ljudmi, presega razdaljo časa in prostora. Kako vsako čustvo, ki ga izkusimo, in vsaka bolečina, ki se nas dotakne, pusti neizbrisen odtis v našem notranjem svetu. In nas oblikuje v to, kar smo.Bernardo Atxaga (1951) je baskovski pisatelj, pesnik in prevajalec, ki je za svoja dela prejel mnoge najprestižnejše nagrade. Za roman Dnevi Nevade državno kritiško nagrado za najboljše prozno delo v baskovskem jeziku. Njegova literarna dela so prevedena v več kot 20 jezikov.

Renko, Andrej Ilc in Špela Pavlič (ni na fotografiji) so predstavili nekaj poudarkov letošnjega enega izmed najprominentnejših literarnih festivalov pri nas. Ko je na mizi zagledal slovenski prevod romana Dnevi Nevade, ki je ob Fabuli izšel kot Beletrinina žepnica, ga je z zanimanjem vzel v roke in se za nekaj trenutkov zagledal v naključno odprto stran, potem pa se pričakujoče posvetil vprašanjem in odgovarjal zelo metodično, skoraj vsak odgovor je sklenil s povzetkom v nekaj besedah. Pisatelj, pesnik in prevajalec Bernardo Atxaga velja za enega najboljših sodobnih evropskih pisateljev. Foto: Matej Pušnik/Fabula Ob Fabuli je izšel slovenski prevod njegovega romana Dnevi Nevade.

Na podlagi vaših spletnih navad za vas personaliziramo vsebino tako, da vam pokažemo le relevantno ponudbo in artikle. Dnevi Nevade so zgodba, sestavljena iz zgodb, ki nam pokažejo, kako vsaka doživeta izkušnja in vsaka povezava, ki se oblikuje med ljudmi, presega razdaljo časa in prostora. Kako vsako čustvo, ki ga izkusimo, in vsaka bolečina, ki se nas dotakne, pusti neizbrisen odtis v našem notranjem svetu.

POVEZANE KNJIGE