Z morjem na Ti

Z morjem na Ti - Mitja Zupančič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Zupančič
DIMENZIJA
3,61 MB
IME DATOTEKE
Z morjem na Ti.pdf
ISBN
1431354549059

OPIS

Obsežnejše knjižno delo predstavlja trideset izbranih destinacij na vzhodni jadranski obali med Križem pri Trstu, preko Trsta in Pirana, mimo Rovinja in Opatije, preko najlepših jadranskih otokov, vse do Dubrovnika in Črne gore, kot jih z očmi morjeplovca vidi in razume avtor. Največje bogastvo smo ljudje, takrat tudi obrazi z Jadrana oživijo v prilikah, zgodbah in legendah.Tedaj začenjamo razumeti, da je morje bilo vselej povezovalni medij, isto morje, ki je ostalo, morje brez meja, naše in hkrati nikogaršnje. Menjale so se civilizacije in oblastniki, ki so za seboj pusti globoke sledi zapisane in fotografsko dokumentirane v tej knjigi, kot del bogate pomorske kulturne dediščine akvatorija, kateremu pripadamo tudi Slovenci. V knjigi še enkrat več najdemo razlog, zakaj se vračati na Jadran skozi vse leto. Knjiga Z morjem na Ti na najboljši mogoč način predstavlja avtorjevo ljubezen do morja, ljudi in običajev, polna zanimivih podatkov pa je odličen dokument sedanjosti za prihodnost.

Mitja Zupančič je z veščino zapisane besede, podkrepljene s številnimi fotografija... Trajnostno upravljanje z morskim okoljem. Na ravni Evropske skupnosti se je z namenom učinkovitega in trajnostnega upravljanja z morskim okoljem sprejel institucionalni okvir - Okvirna direktiva o morski strategiji (2008/56/ES), kateremu so zavezane vse države članice ES. Predavanje: Mitja Zupančič - z morjem na Ti! Predavanje: Mitja Zupančič - z morjem na Ti! dne 19.

O morju, seveda. Med drugim je dokončal tudi nadaljevanje svoje uspešnice Z morjem na ti. Vas in vaše prijatelje vabimo v torek, 2.

POVEZANE KNJIGE