Planet, ki ne raste

Planet, ki ne raste - Lučka Kajfež Bogataj | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lučka Kajfež Bogataj
DIMENZIJA
11,33 MB
IME DATOTEKE
Planet, ki ne raste.pdf
ISBN
2636376874014

OPIS

Lučka Kajfež Bogataj v svoji najnovejši knjigi opozarja na uničenje, ki ga Zemlji, svojemu edinemu domu, nepremišljeno in sebično zadaja človek.Okoljske spremembe, ki so posledica človekove dejavnosti, so povezane med sabo in zajemajo vse od podnebnih sprememb, zakisanja oceanov, tanjšanja ozonske plasti, naglega izumiranja živalskih in rastlinskih vrst do rušenja dušikovega in fosforjevega kroga ter kemičnega in drugega onesnaževanja tal, vode in zraka.Današnja generacija, ki ima politično in ekonomsko moč, pa z nereševanjem težav in s prepočasnim prehodom v brezogljično in odgovorno družbo krožnega gospodarstva ogroža vse prihodnje. Zaradi tega jo v svojih duhovitih, a neizprosnih ilustracijah biča tudi Izar Lunaček.

V zadnjih petdesetih letih z vidika resnejše obravnave okolja in trajnostnega razvoja torej nismo prišli tako rekoč nikamor. a čas, ki prihaja, bo zelo drugačen.

Vsako uro se 10,000 ljudi pridruži globalni populaciji. Vsako uro, Planet, ki ne raste Planet, ki ne raste.

POVEZANE KNJIGE