Beli muc in menih

Beli muc in menih - Jo Ellen Bogart | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jo Ellen Bogart
DIMENZIJA
8,89 MB
IME DATOTEKE
Beli muc in menih.pdf
ISBN
9346181727484

OPIS

Zgodba je nastala po starodavni irski pesmi Pangur Bán iz začetka 9. stoletja. Na rob nekega rokopisa jo je zapisal neznani irski menih.Govori o učenem menihu, ki je v svoje preprosto življenje sprejel belega muca, Pangurja. Z njim si je delil samostansko celico, igrivega, nemirnega duha in veselje do dela.Vsak je bil zaposlen po svoje. Nobeden ni nobenega motil.Oba pa sta v prijateljstvu in delu našla srečo in svetlobo.

Mateja Sužnik. Hlebce : Zala, 2017, 30 str.

; 28 cm Mačke v literaturi nikakor niso nov pojav, kar dokazuje tudi knjiga Beli muc in menih.Gre za ilustrirano pesem Pangur Bán, ki jo je neki irski menih napisal v 9. stoletju in opeva muca, ki mu med delom dela družbo, v prozo pa jo je za pričujočo izdajo pretopila Jo Ellen Bogart.Pesem je bila izvorno zapisana v stari irščini, našli pa so jo v Reichenauškem rokopisu, ki ga danes hranijo ... Bogart, Jo Ellen: Beli muc in menih: po starodavni irski pesmi "Pangur Bán".

POVEZANE KNJIGE