Uganka Londonskega očesa

Uganka Londonskega očesa - Siobhan Dowd | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Siobhan Dowd
Uganka Londonskega očesa.pdf

“Vse je odvisno od tega, kako gledaš.”—Ted Sparks★ Vse zveni tako pristno: družinski odnosi, čudne povezave v Tedovem miselnem vezju in, kar je morda najbolj presenetljivo, skrivnost.—Booklist, StarredV ponedeljek, 24. maja, ob 11.32, je Salim vstopil v kabino Londonskega očesa.Ob 12.02 iz nje ni več izstopil.Izginil je brez sledu. Kot bi izpuhtel.Kaj storiti, ko zdrav razum odpove? Ko še odrasli hromijo od slutnje najhujšega? In celo policija tava v temi?Samo Ted Sparks, 12-letni fant s hecnimi, a neverjetnimi možgani, bi s pomočjo starejše sestre Kat lahko videl vzorec v čustvenem viharju okoli sebe in razrešil uganko Londonskega očesa, ki ga bo pripeljala do izginulega bratranca Salima.O avtoriciSiobhan Dowd (1960– 2007) je pisateljica irskih korenin. Napisala je kar nekaj del za mlade, vsa so nagrajena in nominirana za ugledna priznanja. Pri nas je izšel celoten opus avtorice: Cesta utehe, Barjanski otrok, Čisti krik in Uganka Londonskega očesa pred tem še roman, kot si ga je po nedokončanih zapiskih velike umetnice zamislil Patrick Ness.Siobhan Dowd je bila pisateljica, aktivistka za svobodo izražanja pisanja pri mednarodni pisateljski organizacije PEN in borka za pravice otrok, rojenih pod manj srečno zvezdo.Njen pogum, aktivizem, empatija in nesebično razdajanje za druge živi ne le v njenih delih, temveč tudi s pomočjo Sklada Siobhan Dowd, kamor se stekajo vse avtorske pravice za njene romane. Vsa sredstva so namenjena spodbujanju branja pri otrocih in mladih, ki odraščajo v težkih družbenih in gmotnih pogojih.Siobhan Dowd je pred smrtjo zapisala:»Če zna otrok brati, zna misliti, in če zna otrok misliti, je svoboden.«

Medtem ko odrasli zaženejo paniko, se Ted s svojimi »hecnimi« možgani in s pomočjo sestre Kat zavzeto ter sistematično loti reševanja primera. Priporočilnica Društva Bralna značka, Uganka Londonskega očesa; Moj malček: revija za skrbne starše, št. 4/2017: Uganka Londonskega očesa; Bukla: brezplačna revija o dobrih knjigah, št.

izd., 1. natis Založništvo in izdelava - Hlebce : Zala, 2016 Jezik ... Uganka Londonskega očesa; The London eye mystery Uganka Londonskega očesa; The London eye mystery.