Popotnik po Zilji

Popotnik po Zilji - Uši Sereinig, Polona Sketelj | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Uši Sereinig, Polona Sketelj
DIMENZIJA
10,56 MB
IME DATOTEKE
Popotnik po Zilji.pdf
ISBN
1856641513076

OPIS

Ste že bili na Zilji? Naj vas ta knjižni popotnik spremlja na poti odkrivanja Ziljske doline na avstrijskem Koroškem in njenih geografskih, etnoloških, jezikovnih in drugih posebnosti.Popotnik je knjižni vodnik po Ziljski dolini, njeni slikoviti naravni ter raznoliki snovni in nesnovni kulturni dediščini. Popelje vas v dolino logov in planin, reke Zilje in njenih pritokov, spoznajte z njim moč in veličastnost ziljskih konjev, vasi in prebivalce, njihov iskrivi jezik, šege in navade, njihovo kulturno delovanje. Zaglejte se v senike in mogočne domačije, manjše kajže, župnijske in podružnične cerkve s slikovitimi poslikavami. Spoznajte tudi znane Ziljane, ki so zapustili neizbrisne sledi tako na Zilji kakor tudi v širšem slovenskem kulturnem prostoru.Vsi, ki radi potujete in se potepate ter bogatite svoje obzorje znanja, boste s Popotnikom po Zilji odkrivali drobce preteklega in sodobnega načina življenja v krajih pod visokimi gorami, med zelenimi pašniki in v bližini reke, ki je dala dolini ime. Naj vas ta knjižni popotnik spremlja na poti odkrivanja čudovite in čarobne Ziljske doline.

Martin Kuchling; Uši Sereinig in Polona Sketelj, „Popotnik po Zilji. Kulturno-zgodovinski vodnik"; Uši Sereinig in Polona Sketelj, Katalog muzejske zbirke na Kostanjah, ur. Uši Sereinig je predstavila knjigi, ki ju je napisala skupaj s Polono Sketelj in ju je izdal SNI Urban Jarnik, Etnološko zbirko Kostanje, muzeja, ki opravlja pomembno poslanstvo na gornji meji slovenskega jezikovnega prostora in nato še Popotnik po Zilji, ki je ob vodniku tudi leksikon znamenitih Ziljanov. Uši Sereinig in Polona Sketelj, „Popotnik po Zilji.

Ste že bili na Zilji? Naj vas ta knjižni popotnik spremlja na poti odkrivanja Ziljske doline na avstrijskem Koroškem in njenih geografskih, etnoloških, jezikovnih in drugih posebnosti.Popotnik je knjižni vodnik po Ziljski dolini, njeni slikoviti naravni ter raznoliki snovni in nesnovni kulturni dediščini. Popotnik po Zilji je namenjen tako bralcem kakor tudi popotnikom, ki se radi odpravijo v bolj odmaknjene kraje. (Koroški) Slovenci Ziljo zelo malo poznamo, po navadi poznamo le štehvanje, edinstveno nošo in pesem Tam, kjer teče bistra Zila.

POVEZANE KNJIGE