Popotnik po Zilji

Popotnik po Zilji - Uši Sereinig, Polona Sketelj | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Uši Sereinig, Polona Sketelj
DIMENZIJA
4,38 MB
IME DATOTEKE
Popotnik po Zilji.pdf
ISBN
1631052457450

OPIS

Ste že bili na Zilji? Naj vas ta knjižni popotnik spremlja na poti odkrivanja Ziljske doline na avstrijskem Koroškem in njenih geografskih, etnoloških, jezikovnih in drugih posebnosti.Popotnik je knjižni vodnik po Ziljski dolini, njeni slikoviti naravni ter raznoliki snovni in nesnovni kulturni dediščini. Popelje vas v dolino logov in planin, reke Zilje in njenih pritokov, spoznajte z njim moč in veličastnost ziljskih konjev, vasi in prebivalce, njihov iskrivi jezik, šege in navade, njihovo kulturno delovanje. Zaglejte se v senike in mogočne domačije, manjše kajže, župnijske in podružnične cerkve s slikovitimi poslikavami. Spoznajte tudi znane Ziljane, ki so zapustili neizbrisne sledi tako na Zilji kakor tudi v širšem slovenskem kulturnem prostoru.Vsi, ki radi potujete in se potepate ter bogatite svoje obzorje znanja, boste s Popotnikom po Zilji odkrivali drobce preteklega in sodobnega načina življenja v krajih pod visokimi gorami, med zelenimi pašniki in v bližini reke, ki je dala dolini ime. Naj vas ta knjižni popotnik spremlja na poti odkrivanja čudovite in čarobne Ziljske doline.

Bližjiknjigi Spletni portal Javna agencija za knjigo Republike Slovenije Metelkova 2b 1000 Ljubljana 01 478 79 92 [email protected] ... Pameten popotnik si že vnaprej pripravi vse tako, da bo njegovo potovanje čim manj stresno. Po drugi strani pa vas izdelava podrobnega potovalnega načrta in izogibanjem vsakršni nepredvidljivi situaciji lahko oropa vsakršne spontanosti in nenačrtovanih izzivov, ki lahko postanejo najdragocenejši spomini s poti. SEREINIG, Uši: Popotnik po Zilji: kulturno-zgodovinski vodnik BRÜCK, Jürgen: Ključne osebnosti svetovne zgodovine KNJIŽNICA ŠKOFLJICA objavlja KNJIŽNE NOVOSTI tudi na spletnih straneh: Vabimo Vas na SREČANJE S PRIJATELJI IZ ZILJSKE DOLINE, ki bo v soboto, 14.

Polona Sketelj, Uši Sereinig Založba: Mohorjeva založba Celovec Število strani: 240 Leto izdaje: 2017 ISBN: 978-3-7086-0906-5 Mere: 120 x 195 mm Teža: 341 g Domov / KNJIGE S PODPISI AVTORJEV / POPOTNIK PO ZILJI - Uši Sereinig, Polona Sketelj. POPOTNIK PO ZILJI - Uši Sereinig, Polona Sketelj.

POVEZANE KNJIGE