Popolni ribič ali Oddih razmišljujočega moža

Popolni ribič ali Oddih razmišljujočega moža - Izaak Walton | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Izaak Walton
DIMENZIJA
4,19 MB
IME DATOTEKE
Popolni ribič ali Oddih razmišljujočega moža.pdf
ISBN
2665556505120

OPIS

Ste se kdaj vprašali, kako so ribarili nekoč, s kakšnim priborom so lovili in koliko rib so ujeli? Zanimiv vpogled v ribolov iz sredine 17. stoletja nam ponuja slavna knjiga Popolni ribič angleškega avtorja Izaaka Waltona. Poleg zanimivih opisov ribolova je knjiga tudi literarni dragulj in velja jo prebrati.Eno najslavnejših del s področja športa, The Compleat Angler Izaaka Waltona, zavzema v angleškem jeziku po razširjenosti in številu ponatisov drugo mesto, takoj za Biblijo kralja Jakoba (King James Bible). Vse od svoje prve izdaje leta 1653 je knjiga neverjetno priljubljena. Stoletja že povezuje generacije, sega preko meja oceanov in kultur, prevedena je že v vse glavne svetovne jezike in je od leta 1653 nenehno v tisku. To je poklon umetnosti in duhu ribolova, bratovščini ribičev, prvobitnosti narave in podeželja, človekovi skromnosti v uživanju darov življenja in njegovemu sožitju z okoljem.

S. Kosmač, 2016 (Miklavž na Dravskem polju : Florjančič).

stoletja. To ne preseneča, saj gre za unikatno pripoved, v kateri je intimna zgodba angleškega pisatelja Juliana Barnesa mojstrsko ovita okoli meditacije o življenjskem zanosu, pozneje pa se prevesi v sprijaznitev z minljivostjo. Torej, ali res potrebujete prave razloge, da se odpravite na zaslužen oddih? Kakršenkoli je že vaš razlog, pa naj bo to zaradi odklopa od vsakdanjih skrbi, raziskovanja novih krajev ali obiska starih prijateljev ali družine, ne čakajte predolgo na pravi trenutek za počitnikovanje.

POVEZANE KNJIGE