Popolni ribič ali Oddih razmišljujočega moža

Popolni ribič ali Oddih razmišljujočega moža - Izaak Walton | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Izaak Walton
DIMENZIJA
9,97 MB
IME DATOTEKE
Popolni ribič ali Oddih razmišljujočega moža.pdf
ISBN
6851914808326

OPIS

Ste se kdaj vprašali, kako so ribarili nekoč, s kakšnim priborom so lovili in koliko rib so ujeli? Zanimiv vpogled v ribolov iz sredine 17. stoletja nam ponuja slavna knjiga Popolni ribič angleškega avtorja Izaaka Waltona. Poleg zanimivih opisov ribolova je knjiga tudi literarni dragulj in velja jo prebrati.Eno najslavnejših del s področja športa, The Compleat Angler Izaaka Waltona, zavzema v angleškem jeziku po razširjenosti in številu ponatisov drugo mesto, takoj za Biblijo kralja Jakoba (King James Bible). Vse od svoje prve izdaje leta 1653 je knjiga neverjetno priljubljena. Stoletja že povezuje generacije, sega preko meja oceanov in kultur, prevedena je že v vse glavne svetovne jezike in je od leta 1653 nenehno v tisku. To je poklon umetnosti in duhu ribolova, bratovščini ribičev, prvobitnosti narave in podeželja, človekovi skromnosti v uživanju darov življenja in njegovemu sožitju z okoljem.

... Tako je leta 1653, ko je zagledala luč sveta prva izdaja, njegovo življenje kot moža, očeta, rojalista in anglikanca doživelo že nekaj hudih eksistencialnih udarcev.

Drevo možnosti in druge zgodbe / Bernard Werber ; prevedla Tanja Ahlin ; [spremna beseda Ana Geršak] Popolni ribič ali Oddih razmišljujočega moža / Izaak Walton ; [prevod V. C.

POVEZANE KNJIGE