Pa se je to res zgodilo?

Pa se je to res zgodilo? - Ambrož Kvartič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ambrož Kvartič
DIMENZIJA
3,13 MB
IME DATOTEKE
Pa se je to res zgodilo?.pdf
ISBN
2432646986332

OPIS

Sodobne povedke (tudi urbane legende) […] so neverjetne, nenavadne, bizarne, \'gnusne\', strašljive, grozljive pa tudi humorne zgodbe, ki neprestano vznikajo in izginjajo v vsakdanji komunikaciji in se vedno znova umeščajo v realni izkustveni svet svojih pripovedovalcev. Ambrož Kvartič – iz besedila Tako kot so bile nekoč tradicijske povedke vselej možne in verjetne, se enako dogaja danes, kar je mogoče zaradi pripovedovalčeve individualizacije zgodb in njihove lociranosti v konkretni prostor in čas. S tem avtor utrjuje spoznanje, da so zgolj časovne in konkretne lokacijske umestitve tisto, kar sodobne povedke loči od tradicijskih. Marko Terseglav – iz recenzije

Povzpeli smo se po poti, ki je vodila na vrh hriba. V sredo ob 16.18 se je na Ulici XXXI. divizije v Kranju kadilo iz objekta Osnovne šole Simon Jenko.

Povedka ima v sodobni folkloristiki natančno določen pomen in označuje določen žanr. Je kratka zgodba, za katero je značilen dramaturški lok, saj ... Ambrož Kvartič: Pa se je to res zgodilo? Sodobne povedke v Sloveniji / So, Has This Really Happened? Contemporary Legends in Slovenia Monika Kropej Telban Scientific Research Centre of Slovenian Academy of Sciences and Arts, Institute of Slovenian Ethnology, Novi trg ... Če se niso, je krščanska vera povsem brez vrednosti, upanje na večno življenje v raju pa so zgolj lepe sanje, ki se ne bodo nikoli uresničile.

POVEZANE KNJIGE