Kompas

Kompas - Mathias Enard | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mathias Enard
DIMENZIJA
6,30 MB
IME DATOTEKE
Kompas.pdf
ISBN
3041486262766

OPIS

Dobitnik Goncourtove nagrade 2015Ta eruditski roman, nekakšna bližnjevzhodna variacija na Magrisovo Donavo, skozi mojstrsko uglašeno množico kulturnih referenc razkriva, kako zelo sta bila skozi zgodovino povezana in prepletena Zahod in Vzhod in kako problematičen je (bil) »orientalističen« pogled Zahoda na Vzhod.Glavni junak, avstrijski muzikolog Franz Ritter, se v bolezenski omotici predaja neuresničenemu ljubezenskemu hrepenenju do orientalistke Sarah, ob tem pa potuje v prostoru in času in osuplja bralca z razkrivanjem najrazličnejših dejstev, že kar neverjetnih zgodb in zamolčanih ozadij, s čimer zapoje pravo hvalnico deželam Bližnjega vzhoda, predvsem Siriji in Iranu. Roman, ki govori o svetu, v katerem živimo!Mathias Enard (1972) je francoski pisatelj in velik poznavalec Bližnjega vzhoda. Živi, piše in poučuje v Barceloni. Kompas je njegov šesti roman.

Sobota, nedelja in prazniki Zaprto. STOPITE V STIK Telefon +386 (0)7 393 1 520 Telefon +386 (0)41 346 136 E-mail [email protected] Prijavi se na e-novice ... Если бы АСКОН мог создать собственный аналог голливудской Аллеи славы, где бы талантливые российские инженеры оставляли отпечатки своих золотых рук, то вы наверняка обнаружили там следы компании «Пожарные системы». Kompas Xnet je pooblaščeni Certiport in Pearson VUE izpitni center, kjer lahko opravljate izpite za preverjanje znanja s področja splošnih računalniških znanj in izpite s področja naprednih IT znanj, namenjene IT strokovnjakom. Spletna stran (www.kompas.si - KOMPAS d.d.) uporablja piškotke zato, da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani.

Kompas KOMPAS, Dunajska 117, 1000 Ljubljana, Slovenia T: +386 1 2006 349 . F: +386 1 2344 352 E: [email protected]

POVEZANE KNJIGE