Etnološka zbirka Kostanje / Volkskundliche Schausammlung Köstenberg

Etnološka zbirka Kostanje / Volkskundliche Schausammlung Köstenberg Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,6 MB
IME DATOTEKE
Etnološka zbirka Kostanje / Volkskundliche Schausammlung Köstenberg.pdf
ISBN
7520157140555

OPIS

Po nekaj letih obnove so 21. oktobra 2002 za javnost odprli Etnološki muzej Kostanje, ki je svoje domovanje dobil v nekdanjem župnijskem gospodarskem poslopju v Zgornji vasi na Kostanjah. Upamo, da bo pričujoči dvojezični razstavni katalog z naslovom Etnološka zbirka Kostanje – Kraj spomina in učenja / Volkskundliche Schausammlung Kostenberg – Ein Ort der Erinnerung und des Lernens med obiskovalci muzeja in bralci dosegel svoj namen in poslanstvo, saj z dokumentacijo domačih narečnih imen v slovenskem in nemškem jeziku in z zapisom knjižnih izrazov odstira pogled v materialno kulturno dediščino polpretekle dobe na Kostanjah in okolici.

Ljubljana in Celovec: Slovenski etnografski muzej in SPZ, 2004, 44-45, 94-95. ETNOLOŠKI muzej Kostanje: kraj spomina in učenja / Museum für Alltagsgeschichte Narodna galerija je osrednja nacionalna ustanova za starejšo umetnost v Sloveniji, ki hrani največjo zbirko likovnih del na slovenskem ozemlju. Pregledi in iskanja po podatkovni zbirki ARS.

Inventarne knjige iz prve polovice 20. stoljeća stradale su za vrijeme II.

POVEZANE KNJIGE