Alkohol in nostalgija

Alkohol in nostalgija - Mathias Enard | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mathias Enard
DIMENZIJA
6,22 MB
IME DATOTEKE
Alkohol in nostalgija.pdf
ISBN
7426758472268

OPIS

Alkohol in nostalgija je berljiv, a hkrati izjemno eruditski roman o ljubezenskem trikotniku med Francozoma Mathiasom in Jeanne ter Rusom Vladimirjem. Ko slednji nenadoma umre, ga pripovedovalec Mathias pospremi na zadnjo pot – s transsibirsko železnico – vse do rojstne vasi. Ob tem razmišlja o njihovem odnosu, ki je prišel tako daleč, da je zahteval življenje, o bolečini, ki so si jo prizadejali, in ljubezni, ki so jo čutili. Pripoved je tudi melanholičen poklon Rusiji in ruski kulturi. Mathias, Jeanne in Vladimir so Bertoluccijevi Sanjači, ki so se prebudili ter ugotovili, da revolucija ni več mogoča; ostala sta jim le še privid svobode in uteha omame.

Publication is available at terminals on the library premises. Add to EndNote (RIS format) Contibutor(s) Énard, Mathias (author) Kos, Janina (translator) Source.

akronim vaše knjižnice in Mathias Enard: Alkohol in nostalgija Prevod: Janina Kos, Beletrina (Žepna Beletrina), Ljubljana 2017 82 str., 10 eur + + + + Transsibirska, ponovitev . Zakup člankov.

POVEZANE KNJIGE