Alkohol in nostalgija

Alkohol in nostalgija - Mathias Enard | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mathias Enard
DIMENZIJA
12,26 MB
IME DATOTEKE
Alkohol in nostalgija.pdf
ISBN
7813614192513

OPIS

Alkohol in nostalgija je berljiv, a hkrati izjemno eruditski roman o ljubezenskem trikotniku med Francozoma Mathiasom in Jeanne ter Rusom Vladimirjem. Ko slednji nenadoma umre, ga pripovedovalec Mathias pospremi na zadnjo pot – s transsibirsko železnico – vse do rojstne vasi. Ob tem razmišlja o njihovem odnosu, ki je prišel tako daleč, da je zahteval življenje, o bolečini, ki so si jo prizadejali, in ljubezni, ki so jo čutili. Pripoved je tudi melanholičen poklon Rusiji in ruski kulturi. Mathias, Jeanne in Vladimir so Bertoluccijevi Sanjači, ki so se prebudili ter ugotovili, da revolucija ni več mogoča; ostala sta jim le še privid svobode in uteha omame.

Če ste gledali Bertollucijeve Sanjače ali pa Truffautjevo klasiko Jules in Jim ,(da ne govorimo o Hladnikovem Peščenem gradu ), si situacijo lahko približno predstavljate. V slovenščino imamo prevedenih že kar nekaj njegovih del. Roman Alkohol in nostalgija je bil najprej radijska igra, ki jo je posnel na transsibirski železnici, v kratkem romanu Pripoveduj jim o bitkah, kraljih in slonih piše o slikarju Michelangelu, ki pride v Konstantinopel načrtovat most čez Zlati rog. Francoski pisatelj Mathias Enard je študiral farsi in arabščino in več let prebil na Srednjem vzhodu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 3,7 EUR.

POVEZANE KNJIGE