Vstajnik

Vstajnik - Bojan Foršček | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bojan Foršček
DIMENZIJA
11,99 MB
IME DATOTEKE
Vstajnik.pdf
ISBN
7904178094155

OPIS

Glavni junak v romanu Vstajnik Serž, nekdanji študent, prekerni delavec, vstajnik, živi skupaj z nezaposleno mamo in očetom, ki mu nad glavo nenehno visi izguba službe, ter veliko mlajšim bratom v tesnem in skromnem stanovanju. Občasno pod okriljem teme napiše na zid kakšen grafit proti oblastem, hodi v začasno službo, ki ga onesrečuje, in zahaja v tako imenovano svobodno cono, kjer se dobiva s somišljeniki, ki jih vodi študent Alen, in s katerimi skupaj organizirajo ulične demonstracije. Na drugi strani je prikazan njegov antipod, uspešni in karierni politik Stane Verbinšek, sicer strasten golfist, ki se mu je uspelo pririniti na sam vrh oblasti s sumljivimi posli, in živi na svoj tajkunski, elitistični način, njegova služba pa je prežeta s korupcijskimi posli in podkupljivimi sodelavci. Na otvoritvi likovne razstave Serž spozna Eriko, Verbinškovo soprogo, nekdanjo manekenko, s katero se nato zaljubita. Ko je na naslednjih burnih uličnih demonstracijah Serž nosil sporen transparent z napisom, ki je udrihal po njem, ga da Verbinšek zasledovati. Tedaj pa zgrožen ugotovi, da se Serž skrivaj dobiva z njegovo soproga, in ga zato z lažno obtožnico pošlje za sedem mesecev v zapor …

2,99 € za en mesec. 19,99 € za eno leto ... VSTAJNIK .

Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. Zelo nevarno: tožilec Jože Kozina v službi komunističnih radikalcev - že vsa leta je nakazoval, da je tožilski »vstajnik« sreda, 03 oktober 2018 13:05 Napisal Pavel G. Kazenski postopek zoper drug »kontingent« vstajnikov, ki jim je bila na mariborskih protestih 3. decembra 2012 odvzeta prostost, je včeraj doživel uvodno procesno poglavje.

POVEZANE KNJIGE