Slovenska kolesarska Jakobova pot

Slovenska kolesarska Jakobova pot - Franc Štefanič, Helena Štefanič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Franc Štefanič, Helena Štefanič
Slovenska kolesarska Jakobova pot.pdf
5724681571961

Sva ustanovna člana in pevca Vokalne skupine Cantate Domino iz Kočevja, ki je oktrobra praznovala 20-letnico delovanja. Ko sta Marjeta in Metodij s pomočjo še nekaterih zagnanih članov poiskala in označila slovensko Jakobovo pešpot, sva z veseljem začrtala ob njej še kolesarsko pot. Navdušena sva bila nad raznolikostjo in bogastvom narave, ki ga ponuja naša dežela. Prepričana sva, da bo 340 km dolga slovenska kolesarska Jakobova pot navdušila in privabila veliko romarjev vseh starosti. S potovanjem po srednjeveški romarski poti oživljamo kulturno in versko dediščino našega naroda in tako povezujemo sedanjost s preteklostjo. Pridružujemo se stotisočim romarjev iz vsega sveta, ki se po številnih evropskih poteh odpravljajo na grob sv. Jakoba Starejšega v daljni Santiago de Compostela v Španiji.

Ne,ni to slovenska planinska tranzverzala,ker to sem skoraj celo prehodila,manjkajo nam samo vršači Kamniških alp...Ognjič ti je prilimala na prejšni strani forum gospoda,ki je to pot prehodil...vredno branja.Obstaja pa tudi knjiga Slovenska kolesarska Jakobova pot,ki poteka po isti trasi kot pohodniška. Ob desetletnici društva, leta 2010, so izdali vodnik za pešce Kje so tiste stezice, ki sta ga napisala zakonca Rigler, in kolesarski vodnik Slovenska kolesarska Jakobova pot, ki sta ga izdala zakonca Štefanič. Društvo vsako leto organizira romanja po slovenskih Jakobovih poteh. Jakobova pot ali El Camino de Santiago je skupno ime za več romarskih poti, ki so vodile do svetišča svetega Jakoba v Composteli.

Če se boste podali na eno ali drugo, si lahko pomagate s priročniki z natančnim popisom poti in znamenitosti. Slovenska kolesarska Jakobova pot, 5. del.