Molk koloradskih hroščev

Molk koloradskih hroščev - Marij Čuk | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marij Čuk
DIMENZIJA
12,17 MB
IME DATOTEKE
Molk koloradskih hroščev.pdf
ISBN
9359681982273

OPIS

Po izidu pesniške zbirke Ko na jeziku skopni sneg pri Mladiki leta 2014 se Marij Čuk vrača med bralce z daljšim pripovednim delom, romanom »Molk koloradskih hroščev«. Avtor je z enkratno pripovedno spretnostjo sestavil razčlenjeno pripoved o zamejski stvarnosti, v kateri se osebna zgodba glavnega junaka Rada prepleta z usodo slovenske manjšine v Italiji, njenimi perečimi problemi in absurdi, ki manjšino dušijo, predvsem pa hromijo njen razvoj. V pripovedovanju manjšinskega vsakdana in v poglabljanju nedorečenosti italijansko-slovensko-manjšinskih odnosov Marij Čuk ponuja vrsto izzivov in ubira v svoji trezni naraciji tudi strune ironije in humorja.

V tem času lahko z organskim sredstvom Neem cake dosežemo razkuževanje zemlje, kjer z vonjem preprečujemo, da bi koloradski hrošč prišel bližje ... Je avtor več pesniških zbirk in "zamejske trilogije", romanov Pena majskega vala, Molk koloradskih hroščev in Prah. Boris Pahor, edina še živa priča požiga, je to barbarsko dejanje popisal v Grmadi v pristanu. Spoznavali bomo delo Gorana Vojnoviča Figa in delo Marija Čuka Molk koloradskih hroščev.

V središču Čukovega romana in knjige Navdih in besede, v kateri je predstavljenih deset avtorjev, je tržaški prostor. Tako je bil intoniran tudi njegov roman Molk koloradskih hroščev, v pripovedovanju manjšinskega vsakdana in v poglabljanju nedorečenosti italijansko-slovensko-manjšinskih odnosov je Čuk ponudil vrsto izzivov in ubira v svoji trezni naraciji tudi strune ironije in humorja. Arabec prihodnosti kipi od življenja in temačnega humorja, razkrivajoč resnico in teksture neke ekscentrične družine na absurdnem Bližnjem Vzhodu, ob tem pa izpostavlja Sattoufa kot mojstrskega striparja in avtorja dela, ki bo postalo klasika med stripovskimi življenjepisi. Mednarodna priznana uspešnica Riada Sattoufa je nepozabna zgodba o otroštvu v senci Moamerja Gadafija, Hafeza Al ... Tako je z romanoma o zamejski stvarnosti Molk koloradskih hroščev (2016) in Prah (2018) zaokrožil svojo zamejsko trilogijo, začeto že leta 1998 z romanom Pena majskega vala, zdaj pa je pisateljsko zaoral globlje v zgodovino, v čas po prvi svetovni vojni, ko je Trst iz avstro-ogrskega postal italijansko mesto in se začel spreminjati v ... Z avtorjem se bo pogovarjal Horst Ogris.

POVEZANE KNJIGE