Moj Dunaj

Moj Dunaj - Mojca Gätz | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Mojca Gätz
Moj Dunaj.pdf

Dunaj ni le ena najstarejših naselbin Srednje Evrope, središče kulture, sedež nekaterih pomembnih mednarodnih političnih organizacij, glavno mesto Avstrije in nekdanja rezidenca mogočne habsburške monarhije – Dunaj je veliko več. Dunaj je harmonično prelivanje Vzhoda z Zahodom. Je slika tradicije in umetnosti, napolnjene z lepotami in brazgotinami preteklosti. Je lepa neskončna melodija vsevrstnih tonov. Je mesto glasbe, sanj in psihe. Je mesto, kjer se visoka kultura dostojanstvene preteklosti skladno zliva v sedanjost.Dunaj je mesto, ki je od nekdaj bogatilo duše vsem priseljencem, tudi Slovencem.Ni čudno, da je ravno v tem mestu, ki je mešanica različnih kultur in narodnosti in kjer se srečujeta atlantsko in celinsko podnebje, dr. Sigmund Freud ustanovil psihoanalizo. Ta je bila na prelomu iz 19. v 20. stoletje odločilna za razvoj posebne umetniške zvrsti jugendstila na Dunaju.

... Dunaj ni le ena najstarejših naselbin Srednje Evrope, središče kulture, sedež nekaterih pomembnih mednarodnih političnih organizacij, glavno mesto Avstrije in nekdanja rezidenca mogočne habsburške monarhije - Dunaj je veliko več. Dunaj je harmonično prelivanje Vzhoda z Zahodom.

GOMILŠEK ZVONKO. TELEFON (prikaz vseh številk) Napovednik: Dunaj: cesarske sanje dinastije Zgodovinar Simon Sebag Montefiore se v prvem delu serije o Dunaju posveti obdobju, ko je nekdanja rimska naselbina postala oder, na katerem je svojo moč ustvarila in krepila poprej obrobna plemiška rodbina Habsburžanov..