Moj Dunaj

Moj Dunaj - Mojca Gätz | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mojca Gätz
DIMENZIJA
3,22 MB
IME DATOTEKE
Moj Dunaj.pdf
ISBN
5494796301468

OPIS

Dunaj ni le ena najstarejših naselbin Srednje Evrope, središče kulture, sedež nekaterih pomembnih mednarodnih političnih organizacij, glavno mesto Avstrije in nekdanja rezidenca mogočne habsburške monarhije – Dunaj je veliko več. Dunaj je harmonično prelivanje Vzhoda z Zahodom. Je slika tradicije in umetnosti, napolnjene z lepotami in brazgotinami preteklosti. Je lepa neskončna melodija vsevrstnih tonov. Je mesto glasbe, sanj in psihe. Je mesto, kjer se visoka kultura dostojanstvene preteklosti skladno zliva v sedanjost.Dunaj je mesto, ki je od nekdaj bogatilo duše vsem priseljencem, tudi Slovencem.Ni čudno, da je ravno v tem mestu, ki je mešanica različnih kultur in narodnosti in kjer se srečujeta atlantsko in celinsko podnebje, dr. Sigmund Freud ustanovil psihoanalizo. Ta je bila na prelomu iz 19. v 20. stoletje odločilna za razvoj posebne umetniške zvrsti jugendstila na Dunaju.

mestnem okrožju bo v več etapah zraslo naselje s kar 10.500 stanovanji, vendar Seestadt Aspern Wien ne bo zgolj "spalno" naselje, ampak - če bo šlo vse po načrtih - celovito naselje z visokotehnološkimi podjetji, šolami, vrtci, trgovsko ulico, visokošolskim kampusom, prostori za preživljanje prostega časa in drugo ... Oznake: izlet Dunaj . Drugo / Moj potep / Osebne izkušnje / Potopisi / Prireditve / Zgodbe.

56. povezava forum kode . Ob končni postaji linije U2 dunajske podzemne železnice v 22.

POVEZANE KNJIGE