Da se ne izgubiš tu okrog

Da se ne izgubiš tu okrog - Patrick Modiano | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Patrick Modiano
DIMENZIJA
4,51 MB
IME DATOTEKE
Da se ne izgubiš tu okrog.pdf
ISBN
2255237105866

OPIS

Ko je bil mlad, je izkoristil najmanjšo priložnost, da jo je pobrisal iz družbe, ne da bi mu bilo jasno, zakaj:želja, da bi pretrgal in svobodno zadihal? Tokrat pa je občutil nujo, da se prepusti toku dogodkov in se ne upira brez potrebe.Francoski nobelovec Patrick Modiano (1945) se v najnovejšem romanu iz leta 2014 poloti klavstrofobične, značilno skrivnostne zgodbe o samotarskem piscu, čigar utečeno življenje nekega popoldneva razburka telefonski klic neznanca. Jean Daragane se tako nenadoma znajde sredi nerazrešenega primera umora, ob tem pa se mora soočiti tudi z lastno, dolgozatajevano travmo …Modianojevih knjig ne beremo, da bi v njih našli odgovore. Beremo jih, ker je vsak njegov roman delček v orjaškemnizu, nova ubeseditev edinstvenega nerešljivegazločina. - Adam Thirlwell, GUARDIAN

Tudi njegova najnovejša noirovska skoraj-detektivka se najprej spusti skozi mračnjaške rove pozabljene preteklosti. Morda je vaša največja motivacija, da boste bolje videti. Toda tu je še nekaj razlogov, zakaj se ne bi bilo slabo potruditi izgubiti to maščobo, ki se imenuje tudi visceralna.

Pariz iz petdesetih in šestdesetih let se v Jeanovi glavi prepleta s Parizom iz leta 2013. Svojo preteklost raziskuje kot detektivsko uganko, celo neke zgodbe o umoru se začne spominjati, razrešuje svoje travme s starši in išče lastno identiteto. Knjiga je izšla pri Mladinski knjigi, kjer bodo kmalu izdali tudi Bergerjev prevod romana Da se ne izgubiš tu okrog nobelovca Patricka Modiana.

POVEZANE KNJIGE