Mamina roka

Mamina roka - Igor Marojević | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Igor Marojević
DIMENZIJA
7,81 MB
IME DATOTEKE
Mamina roka.pdf
ISBN
6752033179176

OPIS

V romanu Mamina roka avtor kot prvi v srbski književnosti odkrito obravnava eno bolj občutljivih in bolečih tem zgodovine. Glavni protagonist romana je šestnajstletni gimnazijec, katerega primarna skrb je sicer, da bi si pridobil nekaj bistvenih življenjskih izkušenj. V lovu za njimi spozna novo sošolko Herto in njeno starejšo sestro Sonjo. A zgodba o ljubezenskem trikotniku se staplja z zgodbo o družini sester Šleser in drugih podonavskih Nemcev, ki jih je po drugi svetovni vojni, ko jim je nova država zaplenila hiše in drugo imetje, doletela podobna usoda.Konec obdobja nedolžnosti je tako za glavnega junaka mnogopomenski … Vprašanje, komu je pripadala hiša, v katero se je po vojni vselila njegova družina, se preplete z vprašanjem, koliko je sploh mogoča ljubezen, ki je nespregledljivo obremenjena s senco zgodovine?

Pozrite si guláš kos alebo si vytvorte vlastný! Alojz Ihan: Čas nesmrtnosti Aljaž Pestotnik: Smeji naj se vesolje Igor Marojević: Mamina roka Martin Brecelj: Anatomija političnega zločina Recenzije so napisali Tadeja Krečič, Aljaž Krivec, Lev Detela in Iztok Ilich. Ko je mlajši, se podoji, ko je starejši, ga pomirita že mamina roka in glas. Ob boleznih nismo v skrbeh zaradi morebitnega poslabšanja, saj ga imamo ob sebi in takoj začutimo, če »zakuha«.

Iz Pandorine skrinjice je skočila zgodovina. Poleti leta 1979 imaš petnajst let in vznemirjen čakaš, da boš šel na gimnazijo. V romanu Mamina roka avtor kot prvi v srbski književnosti odkrito obravnava eno bolj občutljivih in bolečih tem zgodovine.

POVEZANE KNJIGE