Živeti

Živeti - Yu Hua | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Yu Hua
DIMENZIJA
3,85 MB
IME DATOTEKE
Živeti.pdf
ISBN
4555397356956

OPIS

Živeti (1993) je ena najvplivnejših knjig na Kitajskem v zadnjih desetletjih. Po njej posneti film je bil najprej prepovedan in že zato je roman vzbudil veliko zanimanje v tujini, posledično pa postal uspešnica tudi na Kitajskem. Prek usode posameznika prikaže družbene spremembe v času kitajsko-japonske vojne, državljansko vojno med nacionalno in komunistično stranko, nastajanje Ljudske republike Kitajske, Maovo kampanjo velikega skoka naprej, veliko kulturno revolucijo in obdobje po njej. Z življenjsko zgodbo glavnega lika tako ne spoznavamo le osebne rasti skozi življenjske stiske, ampak tudi spreminjanje ekonomskih, kulturnih in širših družbenih okoliščin.Yu Hua (1960) se je v iskanju moderne kitajske identitete uveljavil kot glas, ki zmore premišljeno odpirati najbolj boleča poglavja kitajske družbe 20. stoletja. Doslej je napisal pet romanov, šest zbirk kratkih zgodb in tri zbirke esejev, s čimer se je uveljavil kot eden najbolj znanih in prodajanih sodobnih kitajskih pisateljev. Zaradi specifične pripovedne tehnike in njene jezikovne podpore mu je znotraj Kitajske uspelo preživeti, čeprav na tankem robu dovoljenega.

Izločalna stoma je kirurško narejena odprtina, pri kateri gre za izpeljavo črevesa ali sečevodov na trebušno steno, namenjena pa je izločanju blata ali urina iz telesa v vrečko. Potreba po stomi je največkrat posledica operativnega zdravljenja raka debelega črevesa, danke in sečnega mehurja, kroničnih črevesnih ... Marko Lenarčič, direktor Združenja Aktivna Slovenija: Zavedati se moramo, kaj pomeni živeti aktiven vsakdan Aktivne počitnice, ki so bolj znane pod izrazom »outdoor doživetja« oziroma športnorekreativna doživetja na prostem, poudarjajo pomen dejavnega preživljanja prostega časa v naravi, s čimer skrbimo za dobro telesno in duševno počutje. Dajati pomeni res živeti Ano Lukner že dobro desetletje v Sloveniji povezujemo z Anino zvezdico, ki jo vodi v svojem prostem času, in z dobrodelnostjo.

V tem videu sem predstavila nekaj najosnovnejših stvari o našem ... Zakaj je vredno živeti? V nadaljevanju si bomo pogledali tri razloge. MIT: Govorjenje o samomoru, celo uporaba besede samomor, spodbuja ljudi k temu, da ga poskusijo narediti.

POVEZANE KNJIGE