Strela, grom ... in elektrika

Strela, grom ... in elektrika - Robert Mlinarec | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Mlinarec
DIMENZIJA
5,87 MB
IME DATOTEKE
Strela, grom ... in elektrika.pdf
ISBN
1701950466732

OPIS

Palček skozi lastno izkušnjo nevihte mlademu poslušalcu/bralcu posreduje informacijo, kje vse je shranjena elektrika. Stréla je naravni pojav, ki ga sestavljata blisk in grom.Ko strelo opazujemo, najprej vidimo svetlobni blisk, saj je mnogo hitrejši od groma, ki je zvok in se torej širi s hitrostjo približno 340 m/s.. Strele se pojavljajo ob nevihtah in so lahko nevarne za ljudi in naprave, saj se sprosti velika količina energije.

Primerna za začetno samostojno branje, napisana je z velikimi tiskanimi črkami. Izobraževalna zgodba, v kateri nastopi palček Modrin, ki se neke noči... Z zelo tveganim poskusom je namreč dokazal, da je strela električni pojav.

POVEZANE KNJIGE