Arles, večkrat

Arles, večkrat - Aleš Berger | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleš Berger
DIMENZIJA
9,29 MB
IME DATOTEKE
Arles, večkrat.pdf
ISBN
4640539065238

OPIS

Aleš Berger se je večkrat mudil v Mednarodnem središču književnih prevajalcev v mestu Arles v francoski Provansi in si ob tem zapisoval svoje vtise, opažanja in spoznanja. Čez četrt stoletja (1989– 2014) se razteza lok njegovih zapiskov, ki jih je zastavil še kot državljan Jugoslavije in iz katerih je razbrati, kako se je v tem času spremenilo skoraj vse: avtor, njegovo doživljanje sveta in domovine, njegovo razumevanje in udejanjanje prevajalskih veščin. Pa seveda tudi svet okrog njega, ki nikakor ni obstal na mestu. Naj se še tolikokrat vrnemo v isti kraj, nič ni nikoli enako; morda se zato vračamo tem raje…Aleš Berger (1946) je prevajalec in avtor več leposlovnih knjig, ki premikajo meje svojih žanrov. Je dobitnik vrste najvišjih slovenskih kulturnih nagrad, tudi Prešernove nagrade 2017.

Goodreads members who liked Arles, večkrat (in en... Njegovo knjigo Arles, večkrat zato doumevam ne samo kot potapljanje v podzavest življenja prevajalca, ampak tudi seznanjanje z njegovo osebnostjo. Gospoda Bergerja sem mimogrede spoznala letos februarja, ko se je kot letošnji Prešernov nagrajenec udeležil odprtja razstave fotografij Toneta Stojka v Galeriji Prešernovih nagrajencev v Kranju. Pri Cankarjevi založbi je pravkar izšla knjiga njegovih zapisov Arles, večkrat, pri Mladinski knjigi pa njegov prevod romana Nobelovca Patricka Modianoja z naslovom Da se ne izgubiš tu okrog.

Njegov prvi poklic je tako bil povezan s prodajo umetniških predmetov. S prihodom v Pariz leta 1886 se je mladi ... Kako sta se spreminjala avtor in Arles in seveda svet okrog njiju, je popisal v dnevniških zapisih, fragmente pa nazadnje zbral v knjigi Arles, večkrat (in enkrat Saint-Nazaire).

POVEZANE KNJIGE