Vsi si želimo nebes

Vsi si želimo nebes - Els Beerten | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Els Beerten
Vsi si želimo nebes.pdf

»Rad bi naredil nekaj lepega, Jef. Nekaj dobrega. Nekaj, kar mi bo dalo krila.«Veselo sem se nasmehnil. »In potem bova lebdela nad svetom. Kot prava junaka, Ward.«Kdo je junak? Ward Dusoleil, ki zaupa avtoritetam in se prostovoljno javi v nemško vojsko, da bi na krvavi ruski fronti branil domovino in vero; ali Jef Claessen, ki se izneveri najboljšemu prijatelju in svojim sanjam, ukloni družini ter ostane doma? Kaj je resnični pogum? Povedati resnico in rešiti življenje, kljub temu da ima lahko resnica uničujoče posledice za tvoje najbližje; ali jo zamolčati, da bi rešil ljubljene? Vsi si želimo nebes je napet roman o dilemah, ki se v kaosu druge svetovne vojne zastavljajo mladim, potisnjenim ob stran s strani odraslih. In je roman o čudežih, ki jih zmoreta uresničiti le glasba in brezmejna otroška volja.Els Beerten (1959) je flamska mladinska pisateljica, učiteljica angleščine in kreativnega pisanja. V svojih knjigah za najmlajše in najstnike se pogosto loteva tematike iskanja varnosti in samozavesti ter pomena iskrenosti do sebe in drugih. Roman Vsi si želimo nebes (2008) je že ob izidu postal takojšnja klasika in osvojil številne najvišje nagrade. Njena dela dokazujejo, kako krhka in tanka je včasih meja med književnostjo za najstnike in odrasle.

ali pa niti ne verjamemo vanje. Zgodba, ki jo je napisala Els Beerten, Vsi si želimo nebes, hitro močno pritegne, potegne nas v raznolika dogajanja, prepletajo se zgodbe, ki jih v prvi osebi piše več junakov.Prepletajo se tudi časovno, nekatere se dogajajo med 2.

Znak za kakovost zlata hruška je za svoje izdaje prejelo 25 založb. vsi si Želimo nebes. krive so zvezde, ker zvezde sijejo v temi in zrastejo modra krila, da odpotujemo pod svetlobo severnega sija.