Smrt in žalovanje

Smrt in žalovanje - Damjana Dodič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Damjana Dodič
DIMENZIJA
12,73 MB
IME DATOTEKE
Smrt in žalovanje.pdf
ISBN
5043706670736

OPIS

Vodnik je namenjen:- vsem, ki se srečujete s smrtjo ljubljene osebe;- staršem, ki želite biti v oporo svojim otrokom ob smrti otroku ljubljene osebe;- svojcem, prijateljem, ki želite žalujoči osebi pomagati. S pomočjo vodnika boste lahko odkrili:- kako si ob žalovanju lahko pomagamo sami;- katerih besed ne uporabljamo, da žalujočo osebo še bolj ne prizadenemo;- kako otroci dojemajo smrt;- kako se pogovarjamo o smrti z otroki različnih starosti (0– 3 leta, 3– 6 let, 6– 9 let ...);- kakšna vprašanja postavljajo otroci in kako na njih odgovorimo;- ali naj gre otrok na pogreb ali ne;- kakšni so opozorilni znaki osebe pred samomorom;- kako ukrepati ob izgubi hišnega ljubljenčka.

Nekatera od njihovih vprašanj lahko obsegajo tudi strahove glede lastne smrti. Smrt zaznavajo kot napadalca, ki jemlje življenja.

Vztraja pri tem, da bo vse v Zato v tako pomembnih okoliščinah, kot sta smrt in žalovanje, otroškega dojemanja, odzivanja in občutkov ne gre podcenjevati. Iskrenost, ki jo prav otroci najbolje obvladajo, cenijo tudi pri odraslih.

POVEZANE KNJIGE