Smrt in žalovanje

Smrt in žalovanje - Damjana Dodič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Damjana Dodič
DIMENZIJA
12,50 MB
IME DATOTEKE
Smrt in žalovanje.pdf
ISBN
1334383097663

OPIS

Vodnik je namenjen:- vsem, ki se srečujete s smrtjo ljubljene osebe;- staršem, ki želite biti v oporo svojim otrokom ob smrti otroku ljubljene osebe;- svojcem, prijateljem, ki želite žalujoči osebi pomagati. S pomočjo vodnika boste lahko odkrili:- kako si ob žalovanju lahko pomagamo sami;- katerih besed ne uporabljamo, da žalujočo osebo še bolj ne prizadenemo;- kako otroci dojemajo smrt;- kako se pogovarjamo o smrti z otroki različnih starosti (0– 3 leta, 3– 6 let, 6– 9 let ...);- kakšna vprašanja postavljajo otroci in kako na njih odgovorimo;- ali naj gre otrok na pogreb ali ne;- kakšni so opozorilni znaki osebe pred samomorom;- kako ukrepati ob izgubi hišnega ljubljenčka.

Vse ostalo vmes je pogojeno. O rojstvu nam ni težko govoriti.

Žalovanje in soočanje z izgubo; Ohranimo spomine; Na pokopališču; Trendi; Kultura; Osebna ... Žalovanje je odvisno predvsem od strukture osebnosti žalujoče osebe, njegovih življenjskih izkušenj ločevanja in preživelih izgub (smrt). Po Bowlby-ju osebnostne lastnosti igrajo ključno vlogo pri razumevanju reakcije na izgubo; spol, starost, stopnjo duševne zrelosti, tako imamo opravka s stresnimi situacijami v vsakdanjem življenju. Rojstvo in smrt se zgodi vsakemu človeku, ne glede na raso, vero, narodnost, status.

POVEZANE KNJIGE