Odpoved pogodbe o zaposlitvi

Odpoved pogodbe o zaposlitvi - Nina Scortegagna Kavčnik, Miha Šercer | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nina Scortegagna Kavčnik, Miha Šercer
DIMENZIJA
11,3 MB
IME DATOTEKE
Odpoved pogodbe o zaposlitvi.pdf
ISBN
4469273735535

OPIS

Priročnik Odpoved pogodbe o zaposlitvi je novost na slovenskem knjižnem trgu, saj se kot prvo delo pri nas teme odpovedi pogodbe o zaposlitvi loteva poglobljeno in z izključnim poudarkom na praksi.V današnjih razmerah postaja odpoved pogodbe o zaposlitvi vse bolj množičen pojav, zato je to čedalje pogostejša tema tudi v poslovnem in zasebnem življenju ter eno najpomembnejših vprašanj delovnopravne zakonodaje.Ravno zaradi tega sta uveljavljena avtorja in delovnopravna strokovnjaka Miha Šercer in mag. Nina Scortegagna Kavčnik sprejela izziv napisati priročnik (in ne zgolj knjige v najširšem pomenu besede), ki bo obvezno čtivo za vsakogar, ki se je bodisi že srečal ali pa se šele bo srečal z delovnopravnim področjem. Gre za priročnik, ki bo nepogrešljiva pomoč številnim pravnim in drugim strokovnjakom v povezavi z delovnim pravom.Priročnik je ABC odpovedi pogodbe o zaposlitvi po Zakonu o delovnih razmerjih in Zakonu o javnih uslužbencih ter izrazito praktično zasnovan. V njem ne boste našli suhoparnega naštevanja, saj sta avtorja sprejela izziv in odgovorila na številna nerešena ali sporna praktična vprašanja, o katerih se ni še nihče izrekel.In prav vse to, poglobljeno poznavanje delovnopravnega področja, strokovni ugled obeh avtorjev, njune neprecenljive praktične izkušnje, vsi njuni že objavljeni strokovni članki in izdane knjige ter bogata predavateljska pot, so jamstvo, da bo priročnik Odpoved pogodbe o zaposlitvi kvalitetno delo in pomemben prispevek tako za stroko kot za širšo javnost.Dodatna vrednost priročnika so poleg izpiljenega sloga in jezika pisanja, dostopnega in razumljivega za širok krog uporabnikov, tudi vsi vzorci odpovedi pogodbe o zaposlitvi s spremljajočimi dokumenti.

Če delavec nima stalnega ali Odpoved pogodbe o zaposlitvi in prijava na Zavod za zaposlovanje Januarja 2018 je pričel veljati Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju trga dela (ZUTD-D), ki prinaša novost pri obvezni prijavi na Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje. Odpoved pogodbe o zaposlitvi 2020, 2019, 2018. Ocenjeno trajanje izobraževanja: 56 minut (14.107 besed) Zakon o delovnih razmerjih (), kot enega od možnih načinov prenehanja pogodbe o zaposlitvi in s tem delovnega razmerja, predvideva sporazum med delavcem in delodajalcem o prenehanju veljavnosti pogodbe o zaposlitvi.Na ta način lahko preneha tako pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas kot tudi pogodba o zaposlitvi o zaposlitvi za določen čas (to je pred potekom obdobja, za katero je bila ... Eden izmed razlogov za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca je tudi prenehanje potreb po opravljanju določenega dela pod pogoji iz pogodbe o zaposlitvi, zaradi ekonomskih, organizacijskih, tehnoloških, strukturnih ali podobnih razlogov na strani delodajalca (poslovni razlog).

do 108.Upoštevati pa je potrebno tudi splošne določbe, ki se nanašajo na odpoved pogodbe o zaposlitvi in jih ZDR-1 vsebujejo v členih od 82 do 88.. Po splošnih določbah: Kaj je odpoved s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi? Odpoved s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi je institut, ki omogoča delodajalcu, da se pri odpovedi iz poslovnega razloga ali iz razloga nesposobnosti razbremeni obveznosti plačila odpravnine.

POVEZANE KNJIGE