Ljubosumje na novorojenčka

Ljubosumje na novorojenčka - Damjana Dodič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Damjana Dodič
Ljubosumje na novorojenčka.pdf

Vodnik je namenjen: - staršem, ki pričakujete novorojenčka in želite njegovega sorojenca/ko pripraviti na prihod novega družinskega člana v želji, da se ljubosumje ne bi pojavilo; - staršem, ki želite razumeti in biti v oporo svojim otrokom ob ljubosumju na novorojenčka. S pomočjo vodnika boste lahko odkrili: - kakšni so lahko odzivi otroka na novorojenčka (pootročenje, jeza, agresija, zbeganost ...); - 19 nasvetov za pomoč otroku pred rojstvom, v porodnišnici in po rojstvu novorojenčka, da doljubosumja ne bi prišlo; - odgovore na otrokova vprašanja o novorojenčku, ko je še v maternici (Kako dojenček pride v mamin trebuh?, Ali dojenček v maminem trebuhu kaj jé? …); - katerim napakam se je treba izogniti, da do ljubosumja ne bi prišlo; - kako se spopasti z ljubosumjem hišnega ljubljenčka na novorojenčka.

Na vprašanje ji je odgovorila strokovnjakinja za družinsko problematiko mag. Dragica Marta Sternad. Ljubosumje je zanimiv odziv na zaznano grožnjo (dejansko ali namišljeno), ki naj bi ogrožala odnos, ki ga zelo cenimo, ali njegovo kakovost.

izdaja Vodnik je namenjen staršem, ki pričakujete novorojenčka in želite njegovega sorojenca/ko pripraviti na prihod novega družinskega člana v želji, da se ljubosumje ne bi pojavilo. Svojega otroka na prihod novega družinskega člana pripravite čim bolj temeljito. Bratec oziroma sestrica pomeni seveda tudi prepire, ki so normalni.